Antena 3 CNN Actualitate Tramvaie deraiate și circulație îngreunată în București, din cauza ninsorii. Autoritățile nu au deszăpezit străzile | Rareș Hopincă: ”Utilajele vor interveni după ce ninsoarea se oprește”

Tramvaie deraiate și circulație îngreunată în București, din cauza ninsorii. Autoritățile nu au deszăpezit străzile | Rareș Hopincă: ”Utilajele vor interveni după ce ninsoarea se oprește”

Un viscol a adus ninsori în București, acoperind carosabilul cu un strat de zăpadă. Traficul se desfășoară cu dificultate, deoarece arterele principale și secundare nu au fost încă deszăpezite de utilaje.

de Ştefan Petrică    |    20 Ian 2024   •   14:00

Update 14:00 Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti informează, sâmbătă, că până la ora 14,00 au fost raportate 21 de automobile avariate de copaci căzuţi în urma ninsorii abundente din Capitală.

În total, în Bucureşti au căzut 42 de arbori.

Potrivit sursei citate, în intervalul orar 10,00 - 14,00, poliţiştii locali au acţionat pentru verificarea modului în care operatorii de salubritate respecta obligaţiile care le revin privind deszăpezirea la nivelul municipiului Bucureşti şi pentru depistarea zonelor în care există posibilitatea depunerii de zăpadă.

Operatorii de salubritate au acţionat prin pluguire şi împrăştiere de material antiderapant pe străzile din Urgenţa 1 şi 2, precum şi acolo unde au fost solicitaţi să intervină, cu precădere în zona podurilor, pantelor, rampelor, pasajelor, arată Poliţia Locală.

La aceasta oră traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă, carosabilul "fiind la negru" pe principalele artere. 

Update 13:00 13 autoturisme au fost avariate de copacii care au căzut în urma ninsorilor abundente, informează Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, care precizează că în Capitală se circulă în condiţii de iarnă.

Potrivit sursei citate, poliţiştii acţionează pentru verificarea modului în care operatorii de salubritate respectă obligaţiile care le revin privind deszăpezirea la nivelul municipiului Bucureşti şi pentru depistarea zonelor în care există posibilitatea depunerii de zăpadă.

Operatorii de salubritate acţionează prin pluguire şi împrăştiere de material antiderapant pe străzile din Urgenţa 1 şi 2 precum şi acolo unde au fost solicitaţi să intervină, cu precădere în zona podurilor, pantelor, rampelor, pasajelor. La această oră traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă, carosabilul fiind "la negru" pe principalele artere, în proporţie de aproximativ 90%, mai arată Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti. 

Update 11:30 Potrivit ISU București-Ilfov, ca urmare a fenomenelor meteo, sâmbătă, între orele 6.00-11.00, pompierii au avut 60 de intervenții.

Au fost îndepărtați 59 de copaci, două garduri și un stâlp de iluminat.

În urma fenomenelor meteo, au fost avariate 54 de autoturisme.

Știrea inițială: Sâmbătă va continua să ningă în Capitală, iar până după-amiază stratul de zăpadă va ajunge la 17 centimetri, se arată în prognoza specială pentru București, emisă de Administrația Națională de Meteorologie.

Prefectul Rareș Hopincă a anunțat că utilajele pentru deszăpezire vor interveni, dar acest lucru va avea loc doar după ce fenomenul de ninsoare încetează.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Este zăpadă pe carosabil pentru că încă mai ninge și chiar dacă utilajele intervin, în acest moment sunt 293 de utilaje în intervenție sau în pregătirea intervenției, 600 de operatori de noapte și aproape 1500 de operatori vor fi pe timp de zi.

Odată ce se oprește ninsoarea, aceste intervenții vor fi mult mai vizibile pentru că în momentul de față se intervine pentru urgența zero, adică combaterea poleiului pe rampe, poduri și pasaje, urmând ca după oprirea zăpezii să se intervină cu plugurile și materialele antiderapante pe toate arterele principale și secundare.

Citește și: România, lovită de un nou val de ger și ninsori. Restricții de trafic și drumuri cu circulație oprită din cauza vremii

La nivelul Municipiului București avem un număr de 11 copaci care au căzut, unii dintre aceștia au creat pagube materiale, dar nu semnificative.

Acest fenomen este de așteptat să fie prezent pe tot parcursul zilei, atât din cauza vântului, cât și din cauza zăpezii care a îngreunat o serie de copaci care trebuiau tăiați mai demult", a spus prefectul Rareș Hopincă, la Antena 3 CNN.

STB anunță sâmbătă dimineață că liniile de tramvai 14 și 36 sunt blocate

STB anunță sâmbătă dimineață că liniile de tramvai 14 și 36 sunt blocate în zona Șoseaua Pantelimon/Bdul. Ferdinand, pe sensul Platforma Industrială Pipera din cauza deraierii unuia dintre ele.

De asemenea, autobuzele ”nu mai circulă pe calea de rulare a tramvaielor, ci pe carosabil și efectuează opriri în stații la bordură”, mai anunță STB.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close