Antena 3 CNN Actualitate Tramvaiele promise de Nicuşor Dan circulă fără călători, la şase luni după investiţiile pentru recondiţionare şi recalibrare a peroanelor

Tramvaiele promise de Nicuşor Dan circulă fără călători, la şase luni după investiţiile pentru recondiţionare şi recalibrare a peroanelor

Nicuşor Dan face ping pong cu banii şi nervii bucureştenilor. Deşi a promis încă din primăvară 20 de tramvaie recondiţioate si a cheltuit si bani pentru recalibrarea peroanelor, la şase luni după, mijloacele de transport au fost scoase pe traseu pentru probe, fără călatori.

de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Noi 2022   •   09:01

Deocamdată, comisia de specialitate refuză să facă recepția tramvaielor, din cauza unor probleme tehnice. Aşa că bucurestenii mai au de aşteptat până vor putea călătorii cu noile tramvaie.

Până în acest moment însă, tramvaiele au plecat din depouri doar pentru probe. Deși s-au investit sume astronomice în modificarea peroanelor, comisia tehnică de specialitate refuză să facă recepția mijloacelor de transport din cauza unor probleme tehnice.

"Comisia Tehnică analizează în momentul de faţă documentaţia tehnică. Au fost anumite probleme vizavi de întrunirea comisiei, în urmă cu câteva luni, s-a schimbat preşedintele comisiei, şi în ultima perioadă se lucrează intens la recepţie", a declarat Adrian Criţ, directorul general al STB.

"După ce avem documentul final, procesul-verbal de recepţie, ca la orice lucrare, ca la orice achiziţie, putem să le scoatem oficial şi să le dăm bucureştenilor aşa cum am promis", a explicat şi Stelian Bujduveanu, viceprimarul municipiului Bucureşti.

Până atunci însă bucureşenii mai au de aşteptat. Vorbim de probleme legate de motorizarea tramvaielor, de puterea lor, dar și de modul în care sunt concepute.

Cel puțin astea sunt informațiile apărute în ultima perioadă și acestea ar fi motivele pentru care comisia tehnică refuză să înceapă procedura de recepție. Fără această procedură de recepție, tramvaiele nu vor circula.

Şi nu sunt singurele probleme pe care le-au întâmpinat autorităţile. Primăria Capitalei a plătit 4.500.000 lei fără TVA pentru modernizarea celor 14 peroane de pe linia tramvaiului 41.

Decizia a fost luată după ce au constatat că noile tramvaie nu aveau loc în staţii.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan tramvai București
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close