Antena 3 CNN Actualitate Turist ceh, atacat de urs la Buşteni. Bărbatul s-a luptat singur cu animalul (VIDEO)

Turist ceh, atacat de urs la Buşteni. Bărbatul s-a luptat singur cu animalul (VIDEO)

Turist ceh, atacat de urs la Buşteni. Bărbatul s-a luptat singur cu animalul (VIDEO)
Sursa foto: urs
04 Aug 2009   •   20:16

Un turist ceh a fost rănit de un urs, noaptea trecută, chiar la marginea staţiunii Buşteni. Bărbatul cobora de pe munte, si a fost atacat la circa 300 sute de metri de primele clădiri din oraş.

Bărbatul s-a luptat cu animalul şi a reuşit să îl alunge. A fost însă rănit pe spate, la mâini şi pe picioare. Plin de sânge, el a avut totuşi puterea să mai meargă câteva zeci de metri până la un magazin. Cum nu vorbeşte română şi nici engleză, turistul le-a explicat vânzătorului şi clienţilor din magazin, prin semne, ce a păţit. Imediat oamenii au sunat la 112 şi au cerut ajutor. Bătbatul a fost trasportat la spital.

Jandarmii şi pădurarii spun că urşii au apărut în apropierea staţiunii Buşteni tot mai des în ultima vreme şi-i sfătuiesc pe turişti să nu porneasca pe trasee decat în grupuri şi să nu campeze decât în locuri special amenajate.

Pădurarii au urcat marţi pe munte şi au dus mâncare pentru urşi. Numai în ultimele două luni, în zona staţiunii Buşteni şi pe platoul masivului Bucegi au avut loc 6 atacuri ale urşilor.



Observator

×
Subiecte în articol: urs atac
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close