Antena 3 CNN Actualitate Turnul Eiffel nu va fi iluminat în culorile Pakistanului după sângerosul atentat. Argumentul ciudat al francezilor

Turnul Eiffel nu va fi iluminat în culorile Pakistanului după sângerosul atentat. Argumentul ciudat al francezilor

Turnul Eiffel nu va fi iluminat în culorile Pakistanului după sângerosul atentat. Argumentul ciudat al francezilor
29 Mar 2016   •   10:05

Turnul Eiffel nu va fi iluminat în culorile Pakistanului, aşa cum s-a întâmplat după atentatele de la Bruxelles, atunci când faimosul obiectiv turistic parizian a fost iluminat în culorile Belgiei, relatează publicaţia belgiană Le Soir.

Anunţul survine în condiţiile în care Pakistanul este în stare de şoc după atentatul sinucigaş de duminică, 27 martie, soldat cu moartea a cel puţin 75 de persoane, într-un parc municipal din Lahore.

Aşa cum s-a întâmplat în cazul atentatelor de la Bruxelles, cu cinci zile mai devreme, acest atac revendicat de talibani a provocat emoţii puternice la nivel mondial. În Franţa, numeroşi internauţi au denunţat standardele duble în privinţa celor două atentate, în special în ce priveşte iluminarea Turnului Eiffel.

Solicitată de postul de radio Europe 1, Primăria din Paris a răspuns nemulţumirilor internauţilor.

"Există atacuri cu regularitate în lume şi aducem un omagiu victimelor în diferite moduri". "Atacurile de la Bruxelles au o semnificaţie foarte specială pentru că avem o relaţie excepţională cu Bruxelles-ul", a explicat primăria, insistând că "iluminarea Turnului Eiffel este un gest excepţional"

×
Subiecte în articol: Turnul Eiffel
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close