Antena 3 CNN Actualitate Un cartier de blocuri ar putea apărea printre casele din zona protejată Vatra Luminoasă

Un cartier de blocuri ar putea apărea printre casele din zona protejată Vatra Luminoasă

În zona protejată Vatra Luminoasă, ar putea apărea un cartier de blocuri de cinci și șapte etaje, pe terenul fostei fabrici Zefirul. Asta arată planul urbanistic zonal avizat de Primăria Capitalei și care este postat în dezbatere publică, înainte de a fi supus la vot în Consiliul General. Ansamblul va adăposti locuințe, servicii și spații comerciale.

Un cartier de blocuri ar putea apărea printre casele din zona protejată Vatra Luminoasă
Sursa foto: Foto: Pixabay
04 Feb 2020   •   16:00

Terenul pe care ar urma să se construiască blocurile se află pe Șoseaua Iancului nr. 90 și are o suprafață de circa 21.977 mp. Beneficiarul este Total Fidelity, iar proiectant Urban Artgrid, srie hotnews.ro.
 

”Proiectul imobiliar propus [1] încalcă regimul de înălțime al zonei: maxim 10 m conform prevederilor descrierii Zonelor Protejate emise chiar de Consiliul General al Municipiului București [2]. Proiectul încalcă legea și calcă peste dorințele persoanelor care locuiesc în zonă. Construcția acestui bloc are o serie de efecte negative. Pentru locuitorii învecinați înseamnă scăderea dramatică a gradul de însorire al locuințelor proprii. Pentru vecinii din cartier, acest bloc înseamnă o aglomerare sporită a traficului în zonă, trafic deja crescut din cauza proximității cu Mega Mall și Arena Națională. Lipsa locurilor de parcare va fi și mai acută, ceea ce va duce la aglomerarea cu mașini parcate a tuturor trotuarelor din zonă. Siguranța pietonilor va scădea, aceștia fiind forțați să ocolească pe carosabil mașinile parcate pe trotuare. Cantitatea de praf și nivelul poluării fonice vor crește considerabil peste limitele admise, așa cum s-a întâmplat în timpul lucrărilor de demolare a fostei fabrici ZEFIRUL, din cauza neglijenței și nepăsării operatorului economic”, se arată într-o petiție online semnată de 570 de oameni.
 

×
Subiecte în articol: Vatra Luminoasa
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close