Antena 3 CNN Actualitate Un conflict mai vechi a degenerat în scandal cu focuri de armă pe străzile din Caracal (VIDEO)

Un conflict mai vechi a degenerat în scandal cu focuri de armă pe străzile din Caracal (VIDEO)

Un conflict mai vechi a degenerat în scandal cu focuri de armă pe străzile din Caracal (VIDEO)
Sursa foto: Caracal
23 Aug 2009   •   10:34

Focuri de armă, ameninţări cu moartea şi scandal în plină stradă. Caracalul a arătat sâmbătă noapte ca un oraş sub asediu din cauza unui conflict mai vechi dintre un om de afaceri şi un grup de romi. De această dată se pare că romii au vrut să îşi regleze singuri problemele cu afaceristul aşa că l-au oprit în trafic. Bărbatul nu s-a lăsat mai prejos, a scos pistolul şi a tras în grup. La toate acestea se adaugă poliţiştii care au fost nevoiţi să folosească şi ei armele pentru a calma spiritele.

Omul de afaceri Remus Rădoi se afla cu maşina pe o străduţă din Caracal, când a fost lovit de un alt autoturism. Nimic nu era întâmplător însă. Cei care l-au lovit erau mai vechi rivali. Imediat de pe aceeaşi stradă au apărut 20 de oameni, înarmaţi cu furci şi topoare, gata să rezolve problemele mai vechi pe care le aveau cu afaceristul. În urma altercaţiei, unul dintre atacatori a fost rănit uşor.

În cealalată tabără povestea arată însă un pic diferit. Din punctul de vedere al atacatorilor, bărbatul pistolar este de vină, iar dacă Poliţia nu va lua măsuri romii ameninţă că îşi vor face singuri dreptate. Poliţiştii şi trupele de mascaţi ajunse la faţa locului nu au reuşit să-i calmeze pe oameni decât după ce au folosit şi ei armele din dotare. A fost nevoie de şase focuri de avertisment.

În Caracal este cunoscut faptul că între omul de afaceri, Remus Rădoi, care este şi patronul unei firme de pază, şi romii din oraş există un conflict mai vechi. Ultimul incident s-a petrecut acum două săptămâni, când mai mulţi romi au avut o altercaţie cu angajaţii lui Rădoi, după ce au făcut scandal într-un restaurant păzit de firma acestuia.

Scandalul dintre Remus Rădoi şi romii din Caracal durează de ani de zile. Violenţele fără sfârşit au atras atenţia şi Comitetului European al Romilor. În urmă cu două săptămâni, preşedintele acestui forum s-a deplasat la Caracal, unde a încercat să împace cele două părţi. Au căzut atunci la pace, dar a fost o pace de scurtă durată după cum au demonstrat evenimentele de sâmbătă noapte.

Tot în luna august, anul trecut, un bărbat de etnie romă a ajuns la spital, după ce a fost implicat într-un scandal care a avut loc într-un local din oraş. Romii susţineau la acea dată că angajaţii firmei de pază a lui Remus Rădoi îi bat fără niciun motiv.



Antena 3

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close