Antena 3 CNN Actualitate Un om a murit de botulism şi alţi cinci sunt internaţi, după ce au mâncat dintr-o conservă de peşte

Un om a murit de botulism şi alţi cinci sunt internaţi, după ce au mâncat dintr-o conservă de peşte

Un om a murit de botulism şi alţi cinci sunt internaţi, după ce au mâncat dintr-o conservă de peşte
Sursa foto: botulism
03 Mar 2009   •   12:08

Şase muncitori de la o firmă de construcţii au ajuns săptămâna trecută la Spitalul de boli infecţioase din Piteşti, fiind suspectaţi de botulism, după ce au consumat carne de peşte dintr-o conservă. Oamenii au fost trimişi în Bucureşti la institutul de boli infecţioase Matei Balş, unde în cursul zilei de luni, unul a decedat.


Medicii încearcă să stabilească dacă îmbolnăvirea s-a produs din cauza consumului din conserva cu carne de peşte. Potrivit informaţiilor disponibile până în acest moment, conservele au provenit de la două depozite alimentare, respectiv Mercel din comuna Voluntari şi Matra International din Dragomireşti şi erau importate din Thailanda.


Nu este primul caz de îmbolnăvire de botulism provocată de consumul cărnii de peşte din conservă, în iulie 2008 un bărbat din Craiova fiind internat din acelaşi motiv.


Potrivit pacienţilor, conservele de peşte nu erau expirate.


Botulismul este o boală infecţioasă neurotoxică, paralitică şi extrem de severă, ce debuteaza prin afectarea nervilor cranieni şi a ulterior a celor rahidieni (nervii măduvei spinării). Boala este produsă de bacilul Clostridium Botulinum, care secretă o neurotoxină de origine proteică foarte puternică. Toxina botulinică este cea mai puternică dintre toxinele cunoscute în practica medicală.



Antena3.ro

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close