Un senator PSD spune că persoanele de același sex nu au voie să se țină de mână pe stradă

31 Mar 2017   •   16:07
Un senator PSD spune că persoanele de același sex nu au voie să se țină de mână pe stradă

Senatorul PSD de Bistriţa-Năsăud, Ioan Deneş, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că persoanele de acelaşi sex nu au voie să se ţină de mână pe stradă dacă nu scrie în vreo lege acest lucru. 

Deneş consideră că iniţiativa privind parteneriatul civil vizează posibilitatea cuplurilor de acelaşi sex de a avea aceleaşi drepturi ca o familie tradiţională, în acest sens menţionând dreptul de a înfia un copil şi dreptul de a merge de mână pe stradă. 

"De fapt, prin această rezolvare a unei probleme care, mă rog, se poate analiza, de fapt doresc să legalizeze acele convieţuiri, concubinaje de fapt între persoane de acelaşi sex. Vreau să o spun foarte clar: atâta timp cât modul în care se comportă un cetăţean nu-mi lezează libertatea mea, are dreptul să facă ce doreşte dumnealui. Dar în momentul în care îmi lezează mie libertatea, atunci avem o problemă. Şi aici vreau să vă spun foarte tranşant: de fapt dumnealor doresc ca drepturile pe care le are un cuplu de acelaşi sex să fie drepturile şi să fie apăraţi ca şi o familie în sensul pe care îl înţelegem noi până acum. Adică să aibă dreptul să facă înfieri, să meargă de mână pe stradă", a afirmat Deneş. 

Întrebat de ce acest aspect, legat de mersul de mână pe stradă, ar trebui legiferat în cazul cuplurilor de acelaşi sex, senatorul PSD de Bistriţa-Năsăud a spus că este vorba despre o încălcare a libertăţii sale. 

"În momentul în care doreşti să externalizezi acest comportament, pe care eu îl consider că îmi încalcă libertatea mea, libertatea mea de a merge pe stradă cu copilul meu personal sau cu nepotul şi să mă întrebe copilul care este familia normală, cea pe care o vede acasă şi în care l-am crescut sau aia pe care o vede pe stradă, aici este... (...) Când o să apară lege, eu respect legea. Dacă nu o să apară, nu au voie să facă acest lucru, pentru că nu este lege, e simplu", a răspuns Deneş. 

Deputatul PSD de Bistriţa-Năsăud şi vicepreşedinte al partidului la nivel naţional, Doina Pană, prezentă la conferinţa de presă, a avut o altă poziţie, spunând că social-democraţii doresc să nu se pună semnul egal între parteneriatul civil şi căsătorie. 

"Eu am foarte multă înţelegere pentru minorităţi în general. Parteneriatul civil, dacă nu presupune căsătorie, este o chestie care e liber consimţită între două persoane, dar nu să fie prevăzută în Constituţie. În Constituţie, familia să însemne căsătoria între femeie şi bărbat. Asta este opinia noastră, a PSD", a spus Pană. 

Doina Pană a ţinut să precizeze că întoarcerea iniţiativei legislative privind familia tradiţională din plen la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a avut doar un motiv tehnic. 

"S-a creat confuzie şi s-a creat şi dezinformare legat de întoarcerea din plen spre o analiză în Biroul permanent a iniţiativei legislative privind definiţia familiei, privind familia tradiţională. Vreau să că spun că în unanimitate în PSD susţinem modificarea, considerăm acea petiţie foarte importantă - nu doar că este convingerea noastră, dar, totuşi, trei milioane de români au semnat-o. Singurul motiv pentru care s-a întors a fost motiv tehnic, în ideea că avem convingerea că minoritatea care nu doreşte acest lucru s-ar fi agăţat de orice procedură defectuoasă, încât să conteste la Curtea Constituţională legea şi existau voci care spuneau că de fapt nu Camera Deputaţilor trebuie să fie prima cameră şi Senatul cameră decizională, ci invers", a explicat Pană.

Sursă: Agerpres
PSD
x close