Antena 3 CNN Actualitate Un tânăr a murit, după ce a căzut în cascada Vălul Miresei

Un tânăr a murit, după ce a căzut în cascada Vălul Miresei

Un tânăr a murit, după ce a căzut în cascada Vălul Miresei
Sursa foto: tanar cascada
19 Apr 2009   •   20:37

Tânărul în vârstă de 20 de ani care a căzut de la o distanţă de 50 de metri în cascada Vălul Miresei, a murit duminică seară, după ce a fost scos din bazinul cascadei. Echipajele SMURD prezente la faţa locului au încercat să îl resusciteze, însă nu s-a mai putut face nimic pentru el.

Tânărul se afla în concediu împreună cu câţiva prieteni, pe Valea Stanciului. La un moment dat a coborât până aproape de apă, pentru a-şi face o poză, şi se pare că în urma unei neatenţii a căzut în prăpastie.

Iniţial, tânărul s-a oprit într-o cădere a cascadei, aflată la aproximativ 20 de metri. Un slavamontist a încercat să coboare după el şi să îl aducă la suprafaţă cu ajutorul unei coarde. Se pare însă că băiatul nu a avut destulă putere pentru a se ţine de coardă, a căzut şi a fost prins sub apă.

Potrivit alpiniştilor, apa în care a căzut turistul este foarte rece, având numai 6, 7 grade.

"Tânărul a reuşit să se agaţe de coardă, dar probabil că a fost foarte obosit şi nu a avut putere, iar mâna i-a alunecat, astfel că l-am pierdut sub apă. Şansele să-l găsim în viaţă sunt nule", a spus Dorin Potre, unul dintre alpiniştii care au participat la operaţiunea de salvare.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close