Antena 3 CNN Actualitate Unde vor sărbători românii ziua de 1 Mai

Unde vor sărbători românii ziua de 1 Mai

Unde vor sărbători românii ziua de 1 Mai
26 Apr 2007   •   22:36

Litoralul românesc dă semne de revenire şi este gata să facă faţă concurenţei operatorilor turistici bulgari, în condiţiile în care ţara vecină a devenit una dintre destinaţiile preferate pentru relaxare ale românilor. Destinaţii vizate de amatorii de turism din ţară sunt şi cele de la munte, unde mai pot fi practicate sporturile de iarnă, pe o vreme însorită. Oferta staţiunilor din Bulgaria a forţat hotelierii de pe litoralul românesc să-şi ajusteze preţurile şi să completeze cu servicii de calitate pachetul turistic, chiar şi cu celebrul ''all inclusive''. De 1 Mai, hotelierii se aşteaptă la un val uriaş de turişti care şi-au anunţat intenţia de a-şi petrece minivacanţa de 1 Mai la munte, la mare sau în Delta Dunării.

Pentru Ziua Muncii, meteorologii le recomandă celor care vor petrece în aer liber să-şi ia umbrelele, deoarece pentru luni şi marţi se anunţă ploi de scurtă durată şi maxime de 20 grade C. Deşi foarte mulţi români optează pentru locuri pitoreşti din Bulgaria, spre deosebire de anul trecut, operatorii turistici din România au înregistrat un număr cel puţin dublu de solicitări pentru sejururi în ţară. Responsabilii turismului litoral susţin, în aceste condiţii, că sunt pregătiţi ca sezonul estival să înceapă chiar pe 1 Mai. O veste bună vine pentru automobilişti: lucrările la Autostrada Soarelui, pe tronsonul Drajna-Feteşti, de 37 km, ar putea fi, vineri, încheiate.

Pentru amatorii sporturilor de iarnă, staţiunile din Prahova şi Sibiu sunt destinaţiile ideale. La Bâlea Lac, stratul de zăpadă măsoară aproape trei metri. Referitor la cazare, pensiunile agroturistice au devenit preferatele turiştilor, în detrimentul hotelurilor. Astfel, în Poiana Braşov, hotelurile au fost rezervate în proporţie de 60%, în condiţiile în care pensiunile şi cabanele particulare vor fi ocupate la capacitate maximă. O situaţie aparte este în Caraş-Severin: aici, nu a fost înregistrată nicio solicitare pentru sejur în străinătate, deşi agenţiile de turism au primit sute de oferte pentru vacanţa de 1 Mai.

Rompres

×
Parteneri
Ion Iliescu, mesaj surpriză pe blogul personal
x close