Antena 3 CNN Actualitate Ungaria se oferă să le arate refugiaţilor drumul către Occident

Ungaria se oferă să le arate refugiaţilor drumul către Occident

Ungaria se oferă să le arate refugiaţilor drumul către Occident
24 Sep 2015   •   16:47

Ungaria îşi va proteja frontiera cu ajutorul gardurilor sau, "dacă această opţiune nu este atât de populară", ar putea lăsa imigranţii să treacă spre Austria şi Germania, a declarat premierul ungar, Viktor Orban, joi, la Bruxelles, după summitul pe tema crizei imigraţiei, relatează MTI.

"Cancelarul austriac a afirmat fără echivoc că, dacă nu suntem capabili să oprim imigranţii decât cu ajutorul gardurilor, ar trebui mai degrabă să-i lăsăm să treacă", a declarat Orban. "Va trebui să luăm în considerare acest lucru", a adăugat el.

Orban a precizat că participanţii la summit au convenit asupra a cinci dintre cele şase propuneri ale Ungariei, dar nu au reuşit să ajungă la un acord asupra celei de-a şasea, potrivit căreia Grecia ar trebui să-şi protejeze frontierele în cooperare cu Uniunea Europeană, dacă nu este capabilă să o facă singură.

"Este păcat, pentru că aceasta era cea mai importantă propunere. În acest sens, frontiera externă a Europei tot nu este apărată, iar imigranţii care încalcă acordurile internaţionale continuă să vină prin Grecia", a adăugat şeful Guvernului ungar.

Participanţilor la summit le-au lipsit determinarea, curajul şi hotărârea pentru a face acest pas, a apreciat el. "Cred că nu au considerat această problemă atât de importantă ca noi, ungarii", a mai spus acesta.

Orban a prezentat cele şase propuneri ale Ungariei miercuri, în Bavaria. Pe lângă controlul UE de-a lungul frontierelor elene, el a propus separarea refugiaţilor de imigranţii economici înainte de a intra în spaţiul Schengen şi stabilirea unei liste UE cu ţări sigure.

Orban a propus ca fiecare stat membru să îşi crească contribuţia la UE cu 1% şi să reducă cheltuielile cu 1%, ceea ce ar aduce trei miliarde de euro, care ar putea fi cheltuiţi pentru refugiaţi.

El a propus de asemenea dezvoltarea de parteneriate cu statele a căror implicare în gestionarea crizei imigranţilor este inevitabilă, precum Turcia şi Rusia.

Orban a apreciat că ar trebui introduse cote globale şi toate ţările din lume ar trebui implicate în gestionarea crizei migraţiei.

×
Subiecte în articol: criza imigranţilor
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close