Antena 3 CNN Actualitate Universitatea din Craiova. Fostul şef al catedrei de istorie a intrat în greva foamei pentru a nu fi pensionat

Universitatea din Craiova. Fostul şef al catedrei de istorie a intrat în greva foamei pentru a nu fi pensionat

Universitatea din Craiova. Fostul şef al catedrei de istorie a intrat în greva foamei pentru a nu fi pensionat
Sursa foto: Profesor
27 Feb 2009   •   10:22

Fostul şef al catedrei de istorie de la Universitatea din Craiova s-a baricadat timp de trei zile în biroul său şi a intrat în greva foamei, pentru că nu vroia să fie pensionat.
Bărbatul a împlinit vârsta de pensionare încă de acum trei ani, dar nu vrea să renunţe la muncă. Poliţiştii au încercat, joi seară, să intervină, însă profesorul a ameninţat că se omoară.
Ion Pătru şi-a petrecut aproape toată viaţa la catedră. A fost prodecan şi şeful catedrei de istorie. Profesorul a fost pensionat încă din 2006 dar a predat în continuare pe baza unei decizii de prelungire a activităţii. Anul acesta, conducerea universităţii a refuzat sa mai semneze cererea aşa că profesorul a trecut la măsuri extreme pentru a-şi păstra postul.
Timp de trei zile, profesorul a stat în greva foamei şi fără sa accepte niciun fel de ajutor. Situaţia era destul de gravă, întrucât acesta suferă de diabet.
Într-un final, profesorul a acceptat să renunţe la protest, după ce soţia sa l-a convins să se întoarcă acasă.
Antena 3

×
Subiecte în articol: greva foamei pensie
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close