Antena 3 CNN Actualitate Unul din patru români este obez

Unul din patru români este obez

Unul din patru români este obez
23 Apr 2007   •   16:25

Dacă aţi început să vedeţi din ce în ce mai mulţi oameni graşi pe stradă, să ştiţi că nu vă joacă privirea feste. Unul din patru români e obez. Iar patru români din zece au probleme cu tensiunea. Mai exact, au tensiunea mult prea mare. Stresul, mâncarea nesănătoasă şi lipsa de somn sunt principalele cauze. Sunt rezultatele unui studiu făcut în 20 de judeţe de o companie farmaceutică. Colesterolul e de la an la an un duşman tot mai aprig în România.

Cele mai mari probleme le au bucureştenii: aproape 50% dintre cei care locuiesc în Capitală au pierdut deja lupta cu grăsimea din sânge. La polul opus, oltenii par să aibă cele mai puţine bătăi de cap din pricina colesterolului.

Studiul arată că femeile au nivelul glicemiei mult mai ridicat decât bărbaţii. La urma urmei, cine iubeşte mai mult ciocolata?

Peste 20% dintre cei care trăiesc la oraş au probleme cu glicemia, în mediul rural doar 17 procente. Muntenia este zona ţării unde trăiesc cei mai mulţi oameni cu nivelul glicemiei dat peste cap - aproape 40%. Pe locul doi găsim Bucureştiul, iar la coada clasamentului - Moldova.

Patru din zece români sunt hipertensivi. Numărul celor cărora le bate inima mult prea tare e mult mai mare la sat, decât la oraş. În Bucureşti şi în Banat aproape jumătate din populaţie are probleme cu tensiunea. Colesterolul, glicemia ridicată, hipertensiunea provoacă bolile de inimă din cauza cărora 2 din 3 români mor în fiecare an.

Singurii care par să aibă de câştigat din cauza bolilor de inimă tot mai răspândite printre români sunt producătorii de medicamente. Piaţa medicamentelor cardiovasculare a ajuns la 360 de milioane de euro pe an.

Observator

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close