Antena 3 CNN Actualitate Unul dintre cei şase zimbri donaţi rezervaţiei de la Vama Buzăului a murit din cauza stresului

Unul dintre cei şase zimbri donaţi rezervaţiei de la Vama Buzăului a murit din cauza stresului

Unul dintre cei şase zimbri donaţi rezervaţiei de la Vama Buzăului a murit din cauza stresului
15 Oct 2009   •   17:39

Stresul acumulat pe parcursul transportului a dus la decesul unuia dintre cei şase zimbri donaţi de o grădină zoologică din Franţa rezervaţiei de la Vama Buzăului, judeţul Braşov, relatează Mediafax. Zimbrii trimişi în România sunt parte "dintr-un proiect de reintroducere a acestor animale în pădurile din Carpaţi", conform reprezentanţilor francezi, citaţi de AFP.

Drumul foarte lung şi stresul sunt cele două motive care au dus la moartea unuia dintre zimbri, care era mascul, conform directoarei grădinii zoologice din Thoiry, Franţa, Colomba de la Panouse.

"Din nefericire, unul dintre zimbri, un mascul, a murit. E foarte trist pentru noi, dar astfel de lucruri se mai întâmplă în timpul transportului. A fost un drum foarte lung, de peste 30 de ore şi un stres foarte mare pentru animale", a spus Panouse după ce zimbrii au fost lăsaţi în rezervaţie.

O firmă olandeză specializată în astfel de operaţiuni a asigurat transportul zimbrilor. Exemplarul care a decedat a fost foarte nervos chiar de la începutul călătoriei, unul dintre îngrijitori fiind rănit de acesta.
Cei şase zimbri născuţi într-un parc din Thoiry, în Regiunea Pariziană, au fost trimişi marţi în România, la rezervaţia de la Vama Buzăului, după ce Mihai Pascu director executiv adjunct la Consiliul Judeţean Braşov, a participat la o conferinţă internaţională din Bielowiesa, Polonia. El a prezentat acolo proiectul rezervaţiei "Valea Zimbrilor" din Vama Buzăului, al cărui coordonator este.

Rezervaţia "Valea Zimbrilor" numără în prezent 11 zimbri răspândiţi pe 90 de hectare, zece hectare de păşune aparţinând Vamei Buzăului şi 80 de hectare de pădure aparţinând comunei Prejmer. Pe viitor, puii care se vor naşte în acesată rezervaţie vor fi eliberaţi în pădurile din Carpaţi, ca parte a unui program de reabilitare a polulaţiei de zimbri din aceşti munţi.

Antena3.ro

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close