Antena 3 Actualitate USR contestă la CCR numirea lui Marian Neacşu la ANRE

USR contestă la CCR numirea lui Marian Neacşu la ANRE

05 Iul 2019   •   19:37
USR contestă la CCR numirea lui Marian Neacşu la ANRE

USR a depus la Curtea Constituțională o sesizare privind numirea lui Marian Neacșu ca vicepreședinte la Autoritatea Națională de Reglementare în Energie, a a scris pe Facebook deputatul USR Cristina Prună. 

„Profilul lui Marian Neacșu este incompatibil cu cerințele prevăzute de lege pentru această funcție întrucât nu are vechimea și experiența care sunt cerute de lege. În plus, el nu poate ocupa un loc în Comitetul de Reglementare al ANRE întrucât a primit o condamnare penală definitivă!

Așteptăm cu interes răspunsul CCR pe această speță. În plus, vom demara demersurile pentru a modifica Legea nr. 160/2012 care a aprobat Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 33/2007 privind funcționarea ANRE în sensul de a elimina lacunele legislative care au permis ca un condamnat penal să poată fi numit în fruntea unei instituții publice.

USR a fost singurul partid de opoziție prezent în comisie la simulacrul de ședință de audieri a candidaților în Parlament și a pus reflectorul încă de la început pe nerespectarea procedurilor parlamentare”,a precizat Cristina Prună.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close