Antena 3 CNN Actualitate Acces interzis către o atracție turistică extrem de populară din România

Acces interzis către o atracție turistică extrem de populară din România

Cascada Vălul Miresei, unul dintre cele mai spectaculoase și vizitate monumente ale naturii din Apuseni, nu mai poate fi vizitat de turiști. Perimetrul a fost închis iar vizitatorii au fost rugați să nu se mai aventureze în zonă pentru cel puțin o săptămână.

Acces interzis către o atracție turistică extrem de populară din România
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    20 Iul 2022   •   11:36

O furtună extrem de violentă a avut loc în Munții Apuseni în urmă cu doar câteva zile. Aceasta a făcut prăpăd în zonă și a rupt mai mulți brazi înalți de câțiva metri. În ciuda faptului că o parte dintre aceștia au rămas în picioare, riscă să cadă oricând. Astfel, din cauza pericolului, salvamontiștii au izolat întreaga zonă și au interzis accesul turiștilor către cascada Vălul Miresei. 

Autoritățile au început degajarea arborilor căzuți, dar și tăierea celor aflați în picioare, care reprezintă un adevărat pericol. Operațiunea ar putea dura însă câteva zile. 

Cei care se află în zonă pot vizita alte obiective turistice la fel de frumoase, precum Vârful Vlădeasa, Pietrele Albe, Vârful Lespezi sau să pornească într-o drumeție pe traseul Grotelor.  

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

”Din păcate trebuie să vă anunțăm că accesul la unul din obiectivele turistice, Cascada Vălul Miresei, din arealul nostru de activitate, pentru următoarea perioadă, este un real pericol. Recomandarea noastră, până la remedierea situației, este de a evita accesul către acest obiectiv (aprox.50 m din drum către podul din apropierea cascadei). Furtuna de săptămânile trecute a contribuit la căderea majorității copacilor din zona cascadei, iar cei rămași în picioare sunt afectați, iar pe rând, o să cadă toți. Chiar ieri au căzut 5-6 molizi, toți peste accesul la acest obiectiv.

Știm că este perioada concediilor, a vacanței, dar pentru siguranța d-voastră alegeți să o vizitați cu o altă ocazie, Cascada Vălul Miresei rămâne tot acolo.

Dacă tot aveți planificată o deplasare în această zonă, avem și alte obiective turistice de interes și de o frumusețe aparte, precum Vârful Lespezi, Traseul Grotelor, Pietrele Albe, Vârful Vlădeasa.

Au fost făcuți pași importanți pentru remedierea acestei situații, revenim în curând cu informații.

Vă rugăm respectați recomandările noastre, vă dorim o vară cât mai frumoasă!”, scriu salvamontiștii Vlădeasa Cluj. 

×
Subiecte în articol: vălul miresei
Parteneri
Florin Piersic a ieşit de la Terapie Intensivă!
x close