Antena 3 CNN Actualitate Vasile Dîncu, despre sprijinul pe care România îl acordă Ucrainei: "Nu vorbim despre armament în acest moment"

Vasile Dîncu, despre sprijinul pe care România îl acordă Ucrainei: "Nu vorbim despre armament în acest moment"

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat că sprijinul pe care România îl acordă Ucrainei este doar umanitar, nu şi militar, cu armament.

Vasile Dîncu, despre sprijinul pe care România îl acordă Ucrainei: "Nu vorbim despre armament în acest moment"
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    20 Apr 2022   •   16:28

"Nu vorbim despre armament în acest moment. Aşa cum a spus premierul ieri într-o declaraţie, în acest moment suntem concentraţi pe ajutor umanitar", a declarat Vasile Dîncu.

El a precizat că nici despre avioane MiG nu este vorba în sprijinirea Ucrainei.

"Nu avem nicio solicitare în acest sens, MiG-urile pe care le avem, în acest moment nu sunt scoase în totalitate din uz, noi avem în acest moment o anchetă, au fost suspendate de la zbor, vor fi, în cel mai rău caz, conservate, pentru că în acest moment putem să acoperim, cu cele 22 de Eurofigther pe care le avem din partea forţelor străine (...) plus escadrila noastră, toate elementele de securitate aeriană de care are nevoie România în acest moment", a subliniat Vasile Dîncu.

Vasile Dîncu, despre posibila prezență în Ucraina a unor mercenari români: "Este o informație falsă"

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, Însărcinatul pentru Afaceri al Ucrainei la Bucureşti, Păun Rohovei, antrenorii echipelor de fotbal Dinamo Kiev şi CFR Cluj - Mircea Lucescu şi Dan Petrescu - au vizitat, miercuri, Centrul suport integrat pentru refugiaţi ucraineni, amenajat într-un hotel din Cluj-Napoca.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Vasile Dîncu Ucraina
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close