Antena 3 CNN Actualitate Vasile Dîncu, despre posibila prezență în Ucraina a unor mercenari români: "Este o informație falsă"

Vasile Dîncu, despre posibila prezență în Ucraina a unor mercenari români: "Este o informație falsă"

Ministrul Apărării din România a comentat acuzațiile privind deplasarea în Ucraina a unor mercenari români. Este un procedeu propagandistic, o informație falsă, a spus ministrul Vasile Dâncu.

Vasile Dîncu, despre posibila prezență în Ucraina a unor mercenari români: "Este o informație falsă"
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    18 Apr 2022   •   22:10

"Este o informație falsă... Nu putem verifica dacă sunt cetățeni străini în Rusia sau Ucraina... Nu putem ști cine a ajuns acolo și cu ce scop. Noi știm fluxul către Ucraina, nu au mers oameni în această perioadă spre Ucraina, avem o statistică exactă... Este o informație pentru opinia publică nespecializată", a explicat Vasile Dâncu la Digi 24.

Ministrul Apărării a mai spus că rușii încearcă să arate că au date foarte exacte ceea ce reprezintă un procedeu propagandistic.

"Este un procedeu propagandistic... Vrea să arate că are date foarte exacte... E o încercare de a arăta că este o coaliție mondială împotriva Rusiei și de aceea nu reușesc ei în Ucraina", a precizat Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, discuție cu secretarul apărării din SUA, Lloyd J. Austin

Vă amintim că ministerul Apărării din Rusia a anunțat că forțele din Ucraina sunt sprijinite de mii de mercenari străini. Printre luptătorii străini s-ar afla și aproximativ 1.500 de români, susțin rușii.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Vasile Dîncu Ucraina mercenari
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close