Antena 3 CNN Actualitate Vaslui. Un bărbat nevinovat nu poate fi eliberat din puşcărie din cauza protestului magistraţilor

Vaslui. Un bărbat nevinovat nu poate fi eliberat din puşcărie din cauza protestului magistraţilor

Vaslui. Un bărbat nevinovat nu poate fi eliberat din puşcărie din cauza protestului magistraţilor
04 Sep 2009   •   21:06

Un bărbat, se pare, nevinovat asteptă în puşcărie ca Guvernul să-i bage în seamă pe magistraţi. Bărbatul, deţinut la Vaslui putea fi liber, însă protestul magistraţilor a amânat procesul prin care el putea să iasă din puşcărie. Situaţia este cu atât mai disperată cu cât omul a fost încarcerat pentru o faptă care, s-a dovedit după condamnare, nu a comis-o el.

Numele lui este Bratu Virgil. Are 38 de ani. Pe ultimii doi i-a petrecut în spatele gratiilor. Pare slab şi obosit, dar îşi susţine cazul în faţa noastră mai bine decât ar face-o, poate, un avocat.

?Am fost condamnat pentru fapte făcute în 2001, în luna august, eu mă aflam în Spania, s-a demonstrat, până la urmă, lucrul ăsta şi cu toate acestea, mă aflu în penitenciar şi în ziua de astăzi. Am făcut revizuire la faptă, m-au achitat pentru comiterea infracţiunii?, a declarat Virgil Bratu.

Decizia de achitare a fost dată în luna august, dar procurorii, au făcut recurs. La randul lui, Virgil a contestat recursul şi a sperat ca judecătorii să îl elibereze. Trebuia să apară în faţa instanţei pe 1 septembrie, dar nu a mai ajuns la tribunal.

?M-au amânat pe şase octombrie, o lună şi o săptămână. E o lună şi o săptămână din libertatea mea?, spune Virgil Bratu. Trebuie să mai petreacă ceva timp în penitenciar. Locul care l-a distrus.

?Am o radiografie dentară făcută la Rahova, când am fost încarcerat. Aveam toţi dinţii în gură. acum nu mai am. M-au mutilat. Practic. Nu m-au mutilat ei, ca persoane... m-au mutilat stresul, m-au mutilat problemele, m-au mutilat gândurile...?, spune Virgil.

Din nefericire, în situaţii asemănătoare se află şi alţi deţinuţi. Mai mulţi deţinuţi nu pot pleca acasă, fiind nevoiţi să stea în penitenciar încă o lună, din cauza grevei judecătorilor.

Observator

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close