Antena 3 Actualitate Vești bune de la meteorologi! Prognoza METEO pentru următoarele 4 săptămâni

Vești bune de la meteorologi! Prognoza METEO pentru următoarele 4 săptămâni

de Laura Dinu    |    31 Iul 2020   •   10:45
Vești bune de la meteorologi! Prognoza METEO pentru următoarele 4 săptămâni
Sursa foto: Pixabay.com

Vin vești bune din partea meteorologilor pentru toți cei care își doresc să își planifice concediile în luna august. Vor fi temperaturi mari mai mari decât cele obișnuite pentru această perioadă, iar ploile vor fi deficitare. Asta arată prognoza pentru patru săptămâni emisă de Administrația Națională de Meteorologie.

Între 3 și 10 august, valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate, local, în sud, dar și ușor mai coborâte în centru, vest și nord-vest, potrivit meteorologilor.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice și în zona montană aferentă. Excepție vor face regiunile nord-estice, unde cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.

În perioada 10 – 17 august, temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice acestui interval.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general deficitare, mai ales în jumătatea vestică a țării. În regiunile sud-estice cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare

Între 17 și 24 august, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru acest interval, în toate regiunile

În perioada 24 – 31 august, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice și vor fi apropiate de cele specifice acestui interval, în rest.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close