Antena 3 CNN Actualitate Veşti bune pentru biciclişti: Bucureștiul are nevoie să investească pentru reducerea emisiilor de noxe

Veşti bune pentru biciclişti: Bucureștiul are nevoie să investească pentru reducerea emisiilor de noxe

Veşti bune pentru biciclişti: Bucureștiul are nevoie să investească pentru reducerea emisiilor de noxe
06 Mai 2014   •   15:28

Reprezentanții municipalității vor dezbate cu cei ai organizațiilor nonguvernamentale, asociațiilor reprezentative și mediului universitar amplasarea, dimensiunea și semnalizarea pistelor de biciclete cuprinse în proiectul referitor la un sistem de transport cu bicicleta în centrul orașului, ca urmare a unei dispoziții a edilului general, transmite AGERPRES.
"Având în vedere necesitatea unui consens asupra soluțiilor tehnice de realizare a pistelor de biciclete am dispus ca executivul Primăriei să dezbată cu ONG-urile, asociațiile reprezentative, inclusiv cu mediul universitar, toate detaliile tehnice ale proiectului privind amplasarea, dimensiunea și modul de semnalizare a acestor piste. Fac mențiunea că grupul de lucru pe mobilitate există de 1 an și 5 luni, iar reprezentanții organizațiilor de profil participă permanent la discuții pentru dezvoltarea unei infrastructuri coerente și sigure pentru bicicliști, iar dezvoltarea unei axe nord-sud, est-vest a rezultat în urma acestor întâlniri", a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, potrivit unui comunicat al PMB emis marți.

El a spus la o conferință de presă că dorește să modernizeze orașul, dar pune pe primul loc siguranța bicicliștilor și a pietonilor.

"La fel ca în toate capitalele dezvoltate Bucureștiul are nevoie să investească pentru reducerea emisiilor de noxe, pentru a descuraja folosirea automobilelor individuale și pentru a oferi ca alternativă un transport public fluent, prin realizarea unor benzi dedicate acestuia, precum și pentru încurajarea folosirii bicicletelor. Guvernul a înțeles această necesitate, iar pe 19 aprilie a aprobat alocarea sumei de 44,6 milioane de lei către București prin Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice pentru finanțarea proiectului 'Implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a Municipiului București'", a spus edilul general.

El a amintit că proiectul a fost aprobat săptămâna trecută și de Consiliul General al Municipiului București. "Astfel, proiectul care urmează să se execute este constituit dintr-o rețea majoră de piste de biciclete care va fi realizată pe străzi și bulevarde desfășurate pe axele nord-sud și est-vest ale municipiului București și în interiorul inelului principal de circulație. Această rețea este constituită dintr-un număr de 61 de artere de circulație a căror lungime însumată totalizează aproape 100 de km", a adăugat Oprescu.

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu ONG
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close