Antena 3 CNN Actualitate DOCUMENT. Alocațiile pentru copii CRESC de la 1 septembrie. Violeta Alexandru a anunțat noile sume

DOCUMENT. Alocațiile pentru copii CRESC de la 1 septembrie. Violeta Alexandru a anunțat noile sume

Vești proaste pentru copii! Ministrul Muncii Violeta Alexandru a prezentat, miercuri, în ședința de Guvern planul concret al proiectului de ordonanță de urgență care prevede dublarea alocaţiei pentru copii în cuantumul noii legi. Conform acestuia, alocațiile ar urma să fie mărite doar cu 20% de la 1 septembrie.

DOCUMENT. Alocațiile pentru copii CRESC de la 1 septembrie. Violeta Alexandru a anunțat noile sume
Sursa foto: Hepta
de Cristina Tudorache    |    29 Iul 2020   •   21:30

"Ministerul Muncii va prezenta azi în şedinţa de Guvern proiectul OUG care prevede dublarea alocaţiei pentru copii în cuantumul noii legi. Calendarul pe care îl propun pentru a avea suportul necesar în buget va fi următorul: 20 la sută de la 1 septembrie, iar următoarele creşteri să fie etapizate, de două ori pe an.

La 1 ianuarie şi 1 iulie cu câte 20 la sută în 2021, şi la fel şi în 2022. În 2022 va fi acoperită dublarea", a declarat Violeta Alexandru în şedinţa de Guvern. 

”În septembrie, copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani vor primi 185 de lei, iar cei de până la 2 ani sau cei de până la 18 ani, dacă au dizabilităţi, vor primi 369 de lei.
Alte creşteri sunt prevăzute la 1 ianuarie 2021, banii urmând a fi primiţi în februarie, dar şi la 1 iulie 2021 şi la fel în 2022.

”La finalul anului 2022, vom avea o creştere de 300 de lei pentru copiii de 2-18 ani şi 600 de lei pentru copiii de 0-2 ani.Aceasta este propunerea pe care am adresat-o Cabinetului şi are în vedere atât dorinţa legiuitorului şi decizia CCR, cât şi posibilitatea pe care bugetul, astăzi marcat de această pandemie care a avut un efect direct în economie, o poate susţine”, a precizat ministrul Muncii.

Vești proaste pentru copii! Violeta Alexandru a prezentat planul concret de creștere a alocațiilor

”Deci, alocaţia dublată va fi la data de 1 iulie 2022. Am văzut prognozele şi putem avea resurse pe ritmul de creştere a alocaţiilor”, a afirmat, la rândul său, premierul Ludovic Orban. 

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, despre dublarea alocaţiilor şi creşterea pnsiilor şi a afirmat: ”Ne găsim într-o situaţia foarte complicată din punct de vedere şi economic, bugetar şi electoral. Nu putem face abstacţie de niciunul din aceşti factori. Noi ne dorim sincer să creştem şi alocaţiile şi pensiile, însă de la dorinţa sinceră la putinţa sinceră de multe ori e o cale puţin mai lungă.

În condiţiile în care economia românească se contractă, de exemplu UE prevede o contracţie de 8%. Poate a noastră nu o să fie de 8%, a noastră poate o să fie mai mică. Totuşi, veniturile la buget s-au diminuat. Deja acum am depăşit deficitul calculat pentru întregul an. (...)  Pur şi simplu nu sunt bani pentru toate. Totuşi, am rugat Guvernul să facă cât se poate”, a spus, tot astăzi, președintele Klaus Iohannis.

 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close