Antena 3 CNN Actualitate Victor Ciutacu: Românii nu i-au catalogat pe italieni ca fiind un popor de mafioţi

Victor Ciutacu: Românii nu i-au catalogat pe italieni ca fiind un popor de mafioţi

Victor Ciutacu: Românii nu i-au catalogat pe italieni ca fiind un popor de mafioţi
18 Feb 2009   •   22:46

?Trăim un moment pe cât de dramatic pe atât de relevant privind impotenţa statului român de a-şi apăra cetăţenii, situaţia asta durează de câţiva ani buni în Italia, într-o comunitate unde se demarează un proces extrem de amplu de ostracizare a românilor care nu au făcut nimic şi au dreptul de a trăi în Italia?, a declarat, miercuri, Valentin Stan, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei.
Afirmaţia analistului a fost făcută în contextul violenţelor, care au escaladat în Italia, împotriva românilor. Extremiştii italieni au reacţionat foarte violent în urma infracţiunilor care ar fi fost comise de români. Presa din Pensinsulă a mediatizat intens ilegalităţile comise de români.
Presa italiană, despre infracţiunile românilor

Ca urmare, un adevărat raid a avut loc împotriva cetăţenilor români la Ala dei Sardi, localitate din Sardinia, anunţă admaioramedia.it. Un grup de zece tineri italieni a intrat în casa în care locuiau trei români, o femeie şi doi bărbaţi.
Femeia a fost ameninţă cu un cuţit, iar un bărbat a fost bătut. Focuri de arme au fost trase şi spre casa altui român din localitate. Românilor le-a fost frică să raporteze incidentul la Poliţie. Informaţiile au ajuns la poliţişti prin intermediul vecinilor.
În aceste condiţii, Cristian Diaconescu, ministrul de Externe, a anunţat că va efectua o vizită luni, la Roma, unde se va întâlni cu Franco Frattini. Diaconescu va cere presei italiene să înceteze campania violentă împotriva românilor care locuiesc în Peninsulă.
Potrivit analistului Valentin Stan, regimul din Italia este ?unul de coloratură fascistă, un lucru exprimat de oamenii din Italia?.
?Un guvern de sorginte fascistă îşi bate joc de reglementările europene iar autorităţile române sunt în genunchi?, a mai spus Valentin Stan.
?Întotdeauna trebuie să fie un vinovat şi italienii au găsit personificarea răului în români. Dacă nu m-a lăsat pe mine memoria, Italia este exportatoarea mafiei, nu-mi aduc aminte să-i fi categorisit românii pe italieni ca un popor de mafioţi, ori americanii să fi spus vreodată că toţi italienii sunt mafioţi?, a declarat Victor Ciutacu, prezent în cadrul emisiunii Sinteza Zilei.
Victor Ciutacu a mai amintit că ?atunci când s-a apucat fostul primar al New York-ului să facă curat în oraş, cei pe care îi aresta erau toţi italieni, şi nu am auzit ca americanii să facă o mare prigoană împotriva italienilor?.
Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei
Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3
Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3
Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close