Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta, reacție cu privire la criza politică din Republica Moldova: „Un dezastru pentru România, toată lumea negociează şi noi nu suntem deloc acolo”

Victor Ponta, reacție cu privire la criza politică din Republica Moldova: „Un dezastru pentru România, toată lumea negociează şi noi nu suntem deloc acolo”

Victor Ponta, reacție cu privire la criza politică din Republica Moldova: „Un dezastru pentru România, toată lumea negociează şi noi nu suntem deloc acolo”
09 Iun 2019   •   18:57

Victor Ponta, a declarat că, în opinia sa, situaţia din Republica Moldova reprezintă "un dezastru total pentru România", având în vedere neimplicarea ţării noastre în discuţiile purtate de terţe părţi pentru soluţionarea crizei politice de la Chişinău. 

"Un dezastru total pentru România, pentru că noi nu suntem implicaţi în niciun fel. Este implicată Rusia, Europa, America, toată lumea ştie, se duce, negociază şi noi nu suntem deloc acolo. Nu avem nicio opinie, nu avem nicio influenţă, cum e posibil aşa ceva? Vorbim despre Republica Moldova, nu vorbim despre Noua Zeelandă sau despre Peru", a spus Victor Ponta, duminică, la finalul şedinţei Delegaţiei Permanente a PRO România, întrebat cum vede situaţia din Republica Moldova. 

Liderul PRO România consideră că, în acest moment, autorităţile de la Bucureşti nu mai pot face nimic în condiţiile în care "este începută criza". 

"Nu pot să înţeleg cum noi nu am fost prezenţi, alegerile au fost în februarie, din februarie nu a fost nimeni din România să încerce să discute, să găsească o soluţie. Dar de ce mă miră? După ce s-a întâmplat şi la Consiliul de Securitate, când marea forţă politică a Estoniei ne-a bătut, nu avem politică externă, haideţi să fim sinceri, dar, aici despre Moldova nu era vorba de politică externă, aici e vorba de politică internă şi faptul că nu s-a ocupat nimeni şi nu a mai fost nimeni interesat, nu mai există nicio punte de legătură - e foarte rău, iar asemenea criză la graniţa noastră credeţi că ne ajută? Nu, e ceva foarte rău", a completat Ponta.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Victor Ponta criza politica
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close