Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta: „România nu este pregătită pentru exercitarea preşedinţiei Consiliul UE din 2019”

Victor Ponta: „România nu este pregătită pentru exercitarea preşedinţiei Consiliul UE din 2019”

Victor Ponta: „România nu este pregătită pentru exercitarea preşedinţiei Consiliul UE din 2019”
Sursa foto: Foto: Facebook/Victor Ponta
03 Mai 2017   •   14:00

Fostul premier Victor Ponta a declarat, miercuri, la dezbaterea referitoare la pregătirea României pentru exercitarea preşedinţiei Consiliul UE din 2019, că ţara noastră nu este pregătită pentru acest lucru, precizând că a identificat mai multe probleme care întăresc convingerea sa, şi anume că liderii europeni nu îl cunosc pe premierul român pentru că la întrunirile Consiliului european participă preşedintele, sau că ţara noastră este catalogată ca fiind coruptă, indiferent de câte arestări s-au făcut.

 ”În primul rând, am vrut să stric petrecerea să spun că nu suntem pregătiţi pentru preşediniţia Cosiliului european. (...) Eu am identificat cinci probleme structurale pentru România în a organiza cu succes, cum ne dorim cu toţii, cele 6 luni de preşedinţie şi am plecat de la faptul că România o să organizeze în 2020 Campionatul european de fotbal. N-avem stadioane, n-avem linia de metrou de la aeroport, nu avem nici echipă de fotbal bună - avem antrenor german e adevărat, dar cu rezultate slăbuţe - dar vom organiza. Acel campionat în România, după câte ştiu eu, ţine vreo două săptămâni. Campionatul acesta cu preşedinţia ţine 6 luni şi suntem cu un an mai puţin decât cu campionatul european”, a afirmat fostul prim-ministru.

Ponta susţine că liderii europeni nu îl cunosc pe premierul României pentru că la întrunirile Consiliului european participă preşedintele ţării.

”Avem un sistem politic european total nefuncţional. Conform procedurilor şi cutumelor Consiliului European (...) şeful guvernului din ţara care asigură Preşedinţia este alături de preşedintele Consiliului European şi preşedintele Comisiei Europene este cel care e gazdă. Problema e că liderii europeni nu-l cunosc pe şeful guvernului de la noi pentru că la Consiliul European participă preşedintele. (...) Noi, în loc să rezolvăm problema, am încurcat-o şi mai tare: acum avem preşedinte, prim-ministru şi şeful partidului. Avem trei. Eu nu ştiu cum va organiza doamna Birchall masa şi primirea celor 27 de şefi de guvern care vor fi”, a declarat Ponta.

 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta România Consiliul European
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close