Antena 3 CNN Actualitate Victorie importantă împotriva Facebook. Un tablou controversat ar putea modifica politica de nuditate pe Facebook

Victorie importantă împotriva Facebook. Un tablou controversat ar putea modifica politica de nuditate pe Facebook

Victorie importantă împotriva Facebook. Un tablou controversat ar putea modifica politica de nuditate pe Facebook
Sursa foto: Foto: pixabay.com
12 Feb 2016   •   18:38

Curtea de Apel din Paris a decis astăzi că justiția franceză are putere de decizie asupra unei acțiuni intentate de un profesor al cărui cont de Facebook a fost suspendat după ce a postat pe pagina personală o fotografie cu pictura lui Gustave Courbet, intitulată ”Originea lumii”.

Procesul intentat Facebook este cu atât mai important cu cât aduce în discuție cenzura online practicată de rețeaua de socializare privind nuditatea, scrie euronews.com.

Fotografia problemă în acest caz este o pictură faimoasă din secolul al XIX-lea, de Gustave Courbet, care ilustrează părţile intime ale unei femei.

Anul trecut, un tribunal din Franța a decis că are competența să ia o hotărâre în acest caz și a decis ca bărbatul să primească daune în valoare de 20.000 de euro. Un avocat care a reprezentat rețeaua Facebook a argumentat atunci că justiția franceză nu are nicio competenţă în caz.

Nuditatea este restricționată pe Facebook pentru a proteja utilizatorii rețelei, însă reglementări recente arată că de la această regulă ar fi excluse fotografiile făcute unor picturi, sculpturi sau altor forme de artă.

 
A French court has today ruled in a battle between Facebook and a French school teacher about the right to see a...

Posted by euronews on 12 Februarie 2016





×
Parteneri
Florian Coldea, pus sub control judiciar cu cauţiune de 500.000 lei
x close