Antena 3 CNN Actualitate Viorica Dăncilă, după ședința CEx: Nu am schimbat miniștrii pentru că a vrut Klaus Iohannis

Viorica Dăncilă, după ședința CEx: Nu am schimbat miniștrii pentru că a vrut Klaus Iohannis

Viorica Dăncilă, după ședința CEx: Nu am schimbat miniștrii pentru că a vrut Klaus Iohannis
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Iul 2019   •   16:32

Viorica Dăncilă a susținut o conferință de presă în urma ședinței CEx al PSD. Premierul a declarat că PSD își dorește un candidat propriu la alegerile prezidențiale, iar congresul pentru validarea candidatului la aceste alegeri va avea loc pe 3 august.

”Un prim punct s-a referit la măsuri economice pe care le-am supus atenției membrilor CEx. Un alt punct pe ordinea de zi, a fost cel referitor la programul deplasărilor în teritoriu. Până la începerea alegerilor prezidențiale vrem să ajungem în fiecare județ, să vorbim cu colegii din teritoriu și simpatizanții noștri.

Un alt punct este cel referitor la Congresul PSD pentru validarea candidatului la prezidențiale, congres care va avea loc pe data de 3 august. Am pus în atenție CEx varianta susținerii unui candidat din afara partidului, varianta de a-l susține pe Călin Popescu Tăriceanu și modul în care putem acționa pentru a avea un rezultat cât mai bun. În urma votului, a reieșit faptul că PSD își dorește un candidat propriu și își dorește să fie susținut de ALDE și Pro România.

În urma discuţiilor, s-a stabilit că în locul lui Carmen Dan, la Ministerul Afacerilor Interne va fi propus senatorul Nicolae Moga. De asemenea, s-a luat act de propunerea ALDE de înlocuire a lui Teodor Meleşcanu de la Ministerul Afacerilor Externe cu fostul europarlamentar Ramona Mănescu.

S-a spus că am luat aceste decizii de schimbare la MAI și MAE, ca urmare a solicitărilor venite de la Klaus Iohannis. Dacă era să procedez după această gândire, veneam de fiecare dată cu miniștrii care erau acceptați de Președinte repede.

Nu aveam atâtea blocaje la Guvern de fiecare dată atunci când am venit cu o propunere de ministru. Dacă făceam acest lucru nu era nevoie de a modifica acești candidați pentru portofoliu.

Am luat această decizie pentru că așa cred eu că acest Guvern va avea mai multă credibilitate și încredere”, a spus Dăncilă.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close