Antena 3 CNN Actualitate Virgil Popescu, despre redeschiderea restaurantelor: "Cred că e momentul să ne liniștim un pic și să respectăm regulile"

Virgil Popescu, despre redeschiderea restaurantelor: "Cred că e momentul să ne liniștim un pic și să respectăm regulile"

Creșterea numărului de cazuri de coronavirus din ultima perioadă ar fi motivul pentru care Guvernul ar putea să nu adopte măsura redeschiderii restaurantelor de la 1 iulie. La finalul acestei săptămâni se va lua o decizie în acest sens.

Virgil Popescu, despre redeschiderea restaurantelor: "Cred că e momentul să ne liniștim un pic și să respectăm regulile"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    24 Iun 2020   •   10:10

Virgil Popescu, ministrul Economiei, a lăsat de înțeles că din acest motiv nu se va putea face un nou pas în privința relaxării altor măsuri.

"1 iulie este o dată la care ne uităm, dar este o dată la care n-am ajuns încă acolo și trebuie să treacă și de această evaluare din această săptămână. Nu este îmbucurător ce s-a întâmplat săptămâna trecută, cazurile s-au înmulțit, au trecut de 300.

Astăzi a fost o primă zi în care au scăzut, sunt sub 300. Așteptăm evaluarea de la Institutul Național de Sănătate Publică, de la Ministerul Sănătății și vom lua o decizie în funcție de evaluare”, a declarat el, marți seara, la Digi 24.

Despre redeschiderea restaurantelor: "Cred că e momentul să ne liniștim un pic"

Virgil Popescu a mai spus că vom avea parte și redeschiderea restaurantelor, a teatrelor și a cinematografele, dar că până atunci românii trebuie să respecte măsurile.

„Suntem îngrijorați de ceea ce se întâmplă și nu vrem să avem un val doi mai devreme decât sfârșitul anului, dacă va fi acest val doi. Fac un apel la români să respecte regulile, pentru că respectând regulile automat relaxarea va continua și vom avea și restaurante deschise, și spectacole și cinematografe.

Românii au simțit nevoia de o activitate debordantă, încâlcând regulile. Cred că e momentul să ne liniștim un pic, să respectăm regulile, ca să putem să mergem și mai departea cu relaxarea”, a explicat ministrul Economiei.

×
Subiecte în articol: Virgil Popescu coronavirus
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close