Antena 3 CNN Actualitate Vreme rea şi ninsori, în toată ţara. Oraşul Cluj-Napoca, acoperit de zăpadă (FOTO)

Vreme rea şi ninsori, în toată ţara. Oraşul Cluj-Napoca, acoperit de zăpadă (FOTO)

Vreme rea şi ninsori, în toată ţara. Oraşul Cluj-Napoca, acoperit de zăpadă (FOTO)
Sursa foto: Cluj-Napoca
14 Oct 2009   •   14:25

Iarna s-a grăbit anul acesta şi nu a mai ţinut cont de calendar. Zăpada, furtunile şi temperaturile joase şi-au făcut apariţia în toată ţara.

Chiar dacă par a fi realizate în mijlocul iernii, fotografiile următoare au fost făcute chiar astăzi de un utilizator Antena3.ro din Cluj-Napoca. Potrivit acestuia, oraşul a fost acoperit de zăpada care, de marţi, nu încetează să cadă.



Vremea rea i-a luat prin suprindere pe şoferii nevoiţi să tranziteze judeţul Cluj, dar şi pe localnici. 100 de copii au ajuns marţi seară la spital cu hipotermie, după ce autocarele în care se aflau au rămas blocate în trafic mai bine de 5 ore, pe drumul care leagă oraşele Cluj şi Huedin.



Însă oraşul Cluj-Napoca nu este singurul care se confruntă cu astfel de probleme. În zona muntoasă din Caraş-Severin, circulaţia pe mai multe drumuri naţionale şi judeţene a fost închisă, ore bune, din cauza ninsorii viscolite. Oraşul Anina, dar şi staţiunile Semenic, Crivaia, Trei Ape, Gărâna sau Brebu Nou au rămas fără curent electric, după ce copacii s-au rupt sub greutatea zăpezii.




Meteorologii nu au veşti bune pentru români în perioda următoare. Aceasta este prognoza meteo pentru următoarele două zile:

Joi, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă a anului. În cursul zilei cerul va fi înnorat în regiunile nord-vestice, unde se vor semnala precipitaţii locale, mixte şi în zona montană - mai ales în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni- unde vor predomina ninsorile.

Începând din orele serii, nebulozitatea se va accentua în sudul şi estul ţării, unde va ploua pe arii extinse şi izolat în cantităţi mai insemnate. În Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va fi moderat, cu intensificări izolate, iar în zona montană înaltă va continua să sufle tare, viscolind sau spulberând zăpada.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade, uşor mai ridicate în sud-est, iar cele minime între -3 si 8 grade, mai mari în Dobrogea. Presiunea atmosferică va continua să crească în regiunile vestice şi nordice şi va scădea uşor în cele sud-estice.

Vineri, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă din an. Cerul va fi mai mult noros în sudul şi estul ţării, unde local va mai ploua. În zonele montane precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

În restul teritoriului înnorările vor fi doar temporare şi vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade, uşor mai ridicate în Dobrogea, iar cele minime între - 4 şi 8 grade.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cluj-Napoca zapada ninsoare
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close