Antena 3 CNN Actualitate Vremea rea aduce viroze şi pneumonii. Aproape 80.000 de oameni s-au îmbolnăvit

Vremea rea aduce viroze şi pneumonii. Aproape 80.000 de oameni s-au îmbolnăvit

Vremea rea aduce viroze şi pneumonii. Aproape 80.000 de oameni s-au îmbolnăvit
Sursa foto: Viroza
16 Oct 2009   •   09:26

Aproape 80.000 de români suferă de viroze şi pneumonii. Numărul mare de cazuri de afecţiuni respiratorii este cauzat de vremea schimbătoare şi de părinţii care îşi duc copiii bolnavi în colectivităţi, spun medicii. După ce primele 50.000 de doze de vaccin au fost deja distribuite în Capitală.

Numărul de viroze este cu 30% mai mare, comparativ cu săptămâna trecută. Medicii de gardă a ajuns să consulte 140 de cazuri pe tură, comparativ cu 70 ? 80, în urmă cu o săptămână. Marea majoritate a pacienţilor o reprezintă copiii cu infecţii respiratorii.

Medicii recomandă părinţilor să nu mai trimită copiii bolnavi în colectivităţi. În ultima săptămână, la nivel naţional au fost înregistrate aproape 80.000 de cazuri de viroze şi pneumonii. În creşe, numărul copiilor absenţi a ajuns la 35%. Conform cifrelor oficiale, faţă de perioada similară a anului trecut s-au înregistrat cu 22,8% mai multe cazuri, scrie Evenimentul Zilei.

Autorităţile au început campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere. Primele 50.000 de doze de vaccin au fost distribuite deja în Capitală. Până la sfârştul lunii noimebrie, se urmăreşte vaccinarea a aproximativ 1.700.000 de persoane.

Din decembrie va începe şi imunizarea contra gripei noi, A H1N1. Primii imunizaţi vor fi angajaţii din sistemul de sănătate. Potrivit oficialilor din Ministerul Săpătăţii, se va utiliza doar vaccin produs în România. Capacitatea de fabricaţie a vaccinului care protejează de gripa A H1N1 este de 5 milioane de doze, pentru acest an.

Vaccinul împotriva gripei de sezon se găseşte deja în farmacii şi costă în jur de 30 de lei, însă cel contra gripei noi nu este încă disponibil pe piaţa din România.

Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close