Antena 3 CNN Actualitate Zeci de escroci vânează clienţi în faţa sediului Direcţiei de Înmatriculări Auto din Pipera (VIDEO)

Zeci de escroci vânează clienţi în faţa sediului Direcţiei de Înmatriculări Auto din Pipera (VIDEO)

Zeci de escroci vânează clienţi în faţa sediului Direcţiei de Înmatriculări Auto din Pipera (VIDEO)
Sursa foto: Pipera
15 Aug 2009   •   14:10

Cântăriţi din ochi, măsuraţi din cap până-n picioare şi apoi prinşi de mână şi duşi într-un birou. Aşa sunt trataţi mai toţi bucureştenii care se duc să-şi înscrie maşina la Direcţia de Înmatriculări din Pipera. Scapă de zecile de racolatori doar cei care au dosarele pregătite sau care ştiu că intermediarii le iau bani pentru un serviciu oferit gratuit de poliţie.

În jurul sediului Direcţiei de Înmatriculări Auto din Pipera nimic nu e ce pare a fi. Dacă te uiţi atent numeri cel puţin zece indivizi care nu au altă treabă decât să găsească viitori clienţi. Aceştia te iau la întrebări imediat ce ai ajuns în apropierea lor. Nu aşteaptă să spui prea multe că te iau de mînă şi merge cu tine, numai ca să fie siguri că mergi la ghişeul unde te-au îndrumat ei.

Dacă sunt întrebaţi care este activitatea lor acolo, răspunsul e prompt: ?Suntem angajaţi să ducem clienţii la birou?. Clienţi sunt destui, iar banii ies bine de tot de pe urma lor. O simplă fişă de permis care poate fi printată gratis de pe internet, costă cinci lei, una de înmatriculare, şase lei, iar un contract de vînzare-cumpărare, 12 lei.

Majoritatea oamenilor nu ştiu că toate serviciile sunt oferite gratuit de către angajaţii statului.



Observator

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close