Antena 3 CNN Actualitate Zona din inima Capitalei unde traficul ar putea fi restricționat permanent. Va fi transformată în zonă pietonală

Zona din inima Capitalei unde traficul ar putea fi restricționat permanent. Va fi transformată în zonă pietonală

Autoritățile bucureștene vor să restricționeze traficul rutier dintr-o zonă importantă a Capitalei, pe care să o transforme în zonă pietonală.

Zona din inima Capitalei unde traficul ar putea fi restricționat permanent. Va fi transformată în zonă pietonală
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    25 Mai 2023   •   09:39

Este vorba despre spațiul dintre Piața George Enescu și Piața Revoluției, care ar putea fi închis permanent pentru mașini.  

Există însă o problemă. Deși pe hârtie planul sună minunat, realitatea ar putea fi puțin diferită. Și asta deoarece, chiar sub zona pietonală, se va amenaja o parcare subterană. Așadar, zona se va transforma în șantier.  

Primăria Capitalei va face chiar un test cu privire la asta. Mai exact, începând din toamnă, Piața George Enescu, piața Revoluției și parcarea din fața Ministerului Afacerilor Interne vor deveni zone pietonale pentru câteva săptămâni. În urma acestui test, Primăria Capitalei va decide dacă va restricționa definitiv traficul rutier în zonă începând cu anul următor. 

Traficul rutier va fi modificat

În acest caz, traficul va fi modificat atât pentru mașini, cât și pentru mijloacele de transport în comun. 

"Soluția pe care au propus-o experții în circulație este transformarea Bd. Ion Câmpineanu în patru benzi cu sens unic. Astăzi avem 2 benzi care circulă lărgind la 3 după ce treci de palat, eu cred că va fluidiza traficul în această zonă", a declarat Alexandru Bujduveanu, viceprimar București. 

Din păcate însă, chiar sub zona pietonală va fi amenajată o parcare subterană de cel puțin 1000 de locuri. 

"Se va excava toată piața în viitor, se va face o parcare subterană ca la Universitate, salvăm spațiul verde din spatele Palatului. Nu necesită expropieri, nu necesită absolut nimic, decât o excavație", a mai spus Alexandru Bujduveanu, viceprimar București, potrivit observatornews.ro

Urmează ca arhitecții să propună într-un concurs cel mai potrivit proiect pentru amenajarea Pieței Revoluției, însă nu înainte de votul Consiliului General. 

 

×
Subiecte în articol: trafic rutier zona pietonală București
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close