Antena 3 CNN Alegeri SUA 2020 Donald Trump lămureşte lucrurile. În ce condiţii îşi va declara victoria în alegeri actualul preşedinte al SUA

Donald Trump lămureşte lucrurile. În ce condiţii îşi va declara victoria în alegeri actualul preşedinte al SUA

Preşedintele SUA, Donald Trump, a adus, marţi, clarificări asupra condiţiilor în care îşi va declara victoria în alegeri, în urma scrutinului prezidenţial din 3 noiembrie.

Donald Trump lămureşte lucrurile. În ce condiţii îşi va declara victoria în alegeri actualul preşedinte al SUA
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    03 Noi 2020   •   18:30

"Nu sunt motive să ne jucăm. Îl privesc (scrutinul, n.r.) ca pe o foarte mare şansă de victorie. Nu ştiu cum apreciază (ei) şansele. Cred că are mult de-a face cu mulţimea imensă de participanţi", a spus preşedintele într-o intervenţie telefonică la Fox News.

Cu vocea răguşită după participarea la un miting electoral în Michigan, Trump a spus că îşi va declara victoria "doar dacă va exista victorie", şi a anunţat că va vizita în cursul zilei sediul său de campanie.

Între timp, procesul electoral din Statele Unite continuă iar mai multe state-cheie sunt aşteptate să termine numărarea voturilor la câteva zile după închiderea efectivă a urnelor.

Între aceste state se numără Pennsylvania, cu 20 de voturi electorale din cele 270 necesare unui candidat pentru a revendica victoria şi a deveni preşedinte.

De ce nu este posibil să aflăm cu certitudine noul preşedinte al SUA imediat după închiderea urnelor

Este un stat  cu numele des invocat în analizele făcute de strategii celor doi candidaţi iar Donald Trump a spus public că, dacă va câştiga în Pennsylvania, va câştiga cel de-al doilea mandat.

Pennsylvania urmează să termine de numărat voturile până pe 6 noiembrie.

Tot până pe 6 noiembrie ar urma să fie încheiat procesul numărării voturilor şi în Michigan, în timp ce în Wisconsin acest proces ar urma să se finalizeze până pe 4 noiembrie.

Alte state sunt aşteptate să încheie procesul numărării voturilor în noaptea de după închiderea urnelor.

Este cazul statelor Florida, Georgia, Texas, Carolina de Nord şi Ohio, cu amendamentul că, în ultimele trei state, voturile trimise prin poştă pot ajunge după ziua de 3 noiembrie (datele limită fiind 4 noiembrie în cazul Texas-ului şi de 12, respectiv 13 noiembrie pentru Carolina de Nord şi Ohio).

Peste 100 de milioane de americani au votat anticipat sau prin poştă înainte de 3 noiembrie

Înainte ca secţiile de vot să se deschidă, votaseră deja peste 100 de milioane de americani, conform unui sondaj citat de CNN.

Asta înseamnă că numărul celor care au optat deja pentru Donald Trump sau Joe Biden însumează 47% din totalul votanţilor întegistraţi la nivel naţional.

21 de state şi capitala Washington au raportat că mai mult de jumătate dintre votanţii înregistraţi şi-au exprimat opţiunea electorală.

Record la votul prin corespondenţă a fost semnalat de multe săptămâni de analiştii politici de peste Ocean, potrivit cărora ne-am putea afla în faţa celei mai mari participări la un scrutin prezidenţial în SUA în ultimii 100 de ani.

Antena 3 este singurul post TV din România care  trimis o echipă specială pentru a acoperi alegerile prezidenţiale americane şi vă va ţine la curent în fiecare moment cu ultimele evoluţii ale acestui eveniment de importanţă globală.

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close