Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 5 reguli de baza pentru investiții de succes

5 reguli de baza pentru investiții de succes

Din păcate, nu putem să va spunem care este cea mai profitabilă investiție sau cum să alegi cea mai bună afacere. Însă, din fericire, există câteva reguli de baza, pe care trebuie să le urmezi pentru a avea succes, indiferent de modalitatea de investiție pe care o alegi.

de Georgiana Adam    |   

1. Cel mai important este să faci afacere dintr-un domeniu care te pasionează. Atunci când investești într-un hobby, într-un domeniu fascinant, care te pasionează cu adevărat, este imposibil să nu faci profit. Asta pentru că o să îți placă mereu să înveți despre domeniul respectiv.

Cum ai putea deschide un coffee shop dacă tu nu bei cafea. Nu ai știi niciodată dacă produsul pe care îl livrezi este cu adevărat cel mai bun din piață, nu ai putea urmări concurență etc. Trebuie să fie un domeniu în care să îți găsești în fiecare zi energia de care ai nevoie pentru a continua.

2. Este important să faci investiții pe termen lung, nu pe o perioadă scurtă. De exemplu, dacă pasiunea ta este transpusă în cryptomonede. O să începi să tranzacționezi Bitcoin.

Spre bucuria tuturor, în țară noastră avem nenumărate modalități prin care putem face din pasiunea noastră o afacere. Te înscrii pe un exchange crypto în România și cumperi periodic sau la un interval de timp cryptomonede. Indiferent că vorbim despre crypto sau despre un alt timp de investiție, trebuie să te focalizezi pe ceea ce vrei să obții, un profit care poate veni după câțiva ani.

3. Trebuie să înțelegeți volatilitatea piețelor și să nu vă panicați. Nu există nici o piață care are doar creșteri. Trebuie să înțelegeți jocul și în perioadele de scădere să profitați de moment și să reinvestiți, dacă sunteți deja în domeniul respectiv sau momentul de scădere este cea mai bună perioadă de intrare în piață.

Dacă sunteți pasionat de imobiliare și urmăriți cu interes tot ce se întâmplă, momentul bun de a cumpăra un apartament / proprietate este când prețurile sunt foarte scăzute. O astfel de poveste o menționa un cunoscut om de afaceri din România, care în 2008 a decis, în plină criză financiară, să cumpere mai multe clădiri din București, respectiv, din Centrul Vechi. Acum este unul dintre cei mai influenți oameni din domeniul sau.

4. Trebuie să înțelegeți volatilitatea piețelor și să nu vă panicați. Nu există nici o piață care are doar creșteri. Trebuie să înțelegeți jocul și în perioadele de scădere să profitați de moment și să reinvestiți, dacă sunteți deja în domeniul respectiv sau momentul de scădere este cea mai bună perioadă de intrare în piață.

Dacă sunteți pasionat de imobiliare și urmăriți cu interes tot ce se întâmplă, momentul bun de a cumpără un apartament / proprietate este când prețurile sunt foarte scăzute. O astfel de poveste o menționa un cunoscut om de afaceri din România, care în 2008 a decis, în plină criză financiară, să cumpere mai multe clădiri din București, respectiv, din Centrul Vechi. Acum este unul dintre cei mai influenți oameni din domeniul sau.

5. Regula numărul 5 este cea mai importantă din punctul meu de vedere și se referă la diversificare! Nu vă puneți toate speranțele într-un singur proiect. Mai ales că până acum am vorbit despre volatilitate și pasiune. Citiți, informați-vă, documentați-vă și găsiți cel puțin 5 monede pe care să le cumpărați.

În momentele de volatilitate, două dintre monedele din portofoliul dumneavoastră pot scădea, în timp ce celelalte 3 cresc. Vindeți monedele pe care le aveți în profit si distribuiți veniturile către cele care au prețurile scăzute in perioada respectivă. Astfel, prin diversificare, îndepliniți toate celelalte 4 reguli de bază pentru a avea o investiție de succes!

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept