Antena 3 CNN Actualitate Social A fost concediat pentru o postare pe Facebook. Cum și-a umilit șefii un șofer de trolebuz din Timișoara

A fost concediat pentru o postare pe Facebook. Cum și-a umilit șefii un șofer de trolebuz din Timișoara

Un şofer de troleibuz, angajat al Societăţii de Transport Public Timişoara (STPT), concediat pentru o postare de pe Facebook, a obţinut în instanţă reangajarea. Sentinţa nu este definitivă, dar este executorie, şoferul fiind chemat deja de către şefii lui să se întoarcă la serviciu.

Alexandru Acsinte, şofer în cadrul Societăţii de Transport Public Timişoara, a fost concediat în vara anului trecut pentru că, în 22 iulie 2019, a scris pe grupul de Facebook al angajaţilor STPT un mesaj în care acuza noua conducere a societăţii că fură mai mult decât cea veche.

„Noua conducere fură mai mult decât conducerea veche. Vrem normă de ore. Sclavia s-a abolit”, a fost mesajul şoferului, nemulţumit că la plata salariului nu i-au fost luate în calcul orele lucrate în weekend sau sărbători legale. Mesajul şoferului a fost şters la puţin timp după ce a fost postat pe grupul intern, dar gestul lui Acsinte a fost considerat atât de grav încât conducerea a dispus constituirea unei comisii disciplinare care a decis că abaterea disciplinară este „foarte gravă” şi a dispus concedierea şoferului pentru că „un asemenea comportament din partea salariaţilor nu poate fi acceptat, orice nemulţumire sau neclaritate cu privire la modul de executare a contractului individual de munca putând fi soluţionata pe cale amiabilă”, potrivit Adevarul.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Peste 200 de turiști, prinși cu droguri pe litoral