Antena 3 CNN Actualitate Cazuri fericite și nefericite de adopții în România

Cazuri fericite și nefericite de adopții în România

În contextul scandalului adopției Sorinei, fetița de opt ani abuzată de autorități, Mihai Gâdea a prezentat la „Sinteza Zilei” alte trei cazuri de adopție, care au avut povești și parcursuri diferite. 

Povestea Emiliei

Emilia Mădălina a plecat din lagărul din Sighet când avea patru ani, însă a ajuns să primească iubirea mamei pe care nu o avusese înainte în SUA. S-a agăţat cu disperare de femeia care a adoptat-o, arătând nevoia de afecţiune de care, până la vârsta de 4 ani, fusese privată. Fetița timidă și al cărei viitor nu părea să-i ofere prea multe s-a transformat într-o tânăra care are parte de tot ce-și dorește. Emilia Mădălina Varga a devenit Mădălina Emilia Huss. "A trebuit să fac terapie ca să învăţ să-mi leg un şiret, să-mi prind nasturii, să merg pe bicicletă, să vorbesc, să-mi mişc mâinile, ca să apuc lucruri", spunea ea în urmă cu cinci ani. 

Povestea Cristinei

Cristina a fost abandonată când avea nouă luni și mama ei a dat-o spre adopție unei familii din SUA, alegând să o păstreze doar pe sora ei. Însă, când a împlinit 12 ani, a fost părăsită pentru a doua oară, de data aceasta de tatăl adoptiv din SUA. Destinul a mutilat-o sufletește de două ori. Cristina nu doar că a iertat-o pe mama ei, dar îi și trimite scrisori emoționante. „M-am născut Cristina Veronica Marinescu, iar numele meu acum este Kathryn Christina Elisabeth Dinkelacker”. Cristina a povestit și cum a fost momentul revederii cu familia ei naturală. „Nu pot să descriu. Am așteptat acel moment atât de mult. Aș vrea să trăiesc momentul acela din nou”.

Povestea lui Petrică

Petrică a fost adoptat, e fericit, are o viață frumoasă, dar cu toate acestea trăiește cu o mare dramă în suflet pentru că e un copil abandonat de mama lui naturală. După ani și ani și-a revăzut mama care l-a părăsit. „Nu am știut că voi tremura atât de tare, ca atunci când am îmbrățișat-o. Mă tot întrebam: Chiar ești adevărată? Credeam că totul e un vis și așteptam să mă trezesc. Dar când m-am așezat, mi-am dat seama că nu e deloc un vis”. 

Subiecte în articol: România
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben