Antena 3 CNN Actualitate Ce-l așteaptă pe Adrian Severin în închisoare? Fostul europarlamentar, ”deținut vulnerabil”

Ce-l așteaptă pe Adrian Severin în închisoare? Fostul europarlamentar, ”deținut vulnerabil”

de M.Z.    |   

Fostul europarlamentar Adrian Severin, ajuns în urmă cu câteva zile în spatele gratiilor, va avea o celulă separată de restul deținuților. Și în cazul lui, de deținut vulnerabil, se vor aplica toate regulile scrise și nescrise din pușcării, inclusiv aceea care spune că protecția vedetelor e asigurată de interlopi, potrivit Libertatea.ro.

Adrian Severin va petrece trei săptămâni în carantină la Penitenciarul Rahova înainte de a se stabili închisoarea în care își va ispăși pedeapsa primită de la judecători. Condamnații din categoria lui Severin – politicieni, afaceriști, sportivi, procurori, judecători – primesc statul de ”deținut vulnerabil”. Nu este nimic de rău, ba din contră. Condamnații aflați în astfel de situații primesc o celulă separată de restul secțiilor aflate la comun și stau singuri sau, cel mult, alături de un alt deținut. Mai mult, aceștia sunt protejați de gardieni pentru a nu fi atacați de ceilalți pușcăriași.

Cu toate acestea, regulile nescrise de după gratii, așa cum ne-au fost relatate de foști deținuți impun anumite obligații pe care le au deținuții VIP cu statut de vulnerabil. Își aleg un lider, de obicei, interlop, care își asumă să-i controleze pe ceilalți pușcăriași pentru a nu-l ataca pe condamnatul vulnerabil.

Pe 16 noiembrie, Adrian Severin a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la patru ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

Subiecte în articol: Adrian Severin inchisoare
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere