Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cele mai populare jucării educative pentru copii, din anul 2021

Cele mai populare jucării educative pentru copii, din anul 2021

Există multe oportunități de a le oferi copiilor jucării în dar și asta nu numai în zilele de naștere sau de sărbători, ci și în alte perioade ale anului. Indiferent de vârstă, o jucărie va fi cel mai frumos cadou pentru un copil.

de Georgiana Adam    |   

Dacă aveți nevoie de idei de cadouri pentru cei mici, vă prezentăm cele mai populare jucării pentru copii din acest an.

Jucării educative 2 ani

În acest an, au devenit foarte populare o gamă variată de jocuri și jucării de rol, care pot aduce o mare bucurie copiilor mici, de câțiva anișori:

  • Jocuri cu litere și cifre, legume de jucărie
  • Cuburi de construcție, jocuri cu forme complexe
  • Variante de jocuri de desen și pictură.

Aceste jucării sunt vesele, frumoase, distractive și cu siguranță vor satisface curiozitate copiilor pe măsură ce vor crește.

Jucării Montessori și jucării din lemn

Aceste jucării le oferă copiilor posibilitatea să facă compoziții fantastice, să învețe să scrie, să numere și să cunoască animalele. Toate elementele jucăriilor sunt din materiale rezistente, din lemn provenit din surse durabile și materiale eco, sunt vesele și colorate cu vopsea non-toxică pe bază de apă.

Gama de jucării din lemn este foarte vastă și include variante care garantează o distracție deosebită, cu diferite figurine pentru copiii mici. Unele jucării îi învață pe copii alfabetul, culorile, le dezvoltă atenția și capacitatea de concentrare.

Aceste jucării asigură distracția copiilor și în plus sunt utile și durabile în timp. Ele reprezintă de fapt o metodă de educație, pentru că promovează învățarea prin activități practice.

Jucării motricitate fină pentru copii

Copiii vor fi încântați de astfel de jucării, care arată foarte impresionant și în plus, cu ajutorul lor ei își pot dezvolta abilitățile motorii fine, învățând să facă de exemplu un puzzle din lemn cu alfabet sau să fie creativi cu jucăriile motrice Montessori.

Cu ajutorul jucăriilor ei vor stăpâni mișcările, vor începe să învețe să sorteze culorile, folosind și diferite jucării cu forme geometrice din lemn și abac hexagonal.

Foarte populare în acest an sunt și jucăriile din lemn și cuburi la care blocurile se potrivesc perfect dar necesită utilizarea abilităților motorii ale copilului pentru a fi aliniate de acesta cu precizie.

Ideale pentru copiii mici sunt și jucăriile de tip căsuță din lemncu încuietori care arată perfect și care le dezvoltă abilitățile, oferindu-le distracție și multă veselie.

Jucării educative și de societate

Aceste jucării educaționale sunt perfecte pentru copiii care merg la grădiniță, sau chiar pentru cei care se pregătesc deja să meargă la școală. Copiii se vor distra de minune și își vor lărgi orizontul. Multe dintre aceste jocuri și jucării antrenează memoria, abilitățile senzoriale, dezvoltă atenția, dexteritatea și concentrarea.

Gama de jucării din acest an include numeroase articole de creativitate, copiii au posibilitatea de a desena, picta, construi, de a crea modele geometrice și construcții STEM. Foarte frumoase cadouri pentru copii sunt și jucăriile din lemn, din plastic și alte materiale, cu piese geometrice sau jocurile Tangram. Multe jocuri exersează concentrarea și răbdarea copiilor, aceste abilități fiind utile mai ales la școală. În prezent, numeroase astfel de jucării educative pot fi găsite online.

Există și jucării de societate și jocuri logice, care dezvoltă abilitățile celor mici. Acestea pot fi cadouri utile și interesante pentru că includ:

  • Jocuri puzzle, jocuri de cooperare, jocuri de memorie pentru avansați
  • Jocuri cu asocieri loto, jocuri de pescuit magnetic și dexteritate
  • Jocuri Nu te supăra frate
  • Măsuță de joacă pentru copii cu scăunel și cuburi și altele.

Perioada copilăriei este momentul în care copilul se schimbă și în sfera emoțională, socială și cognitivă.

Jucării exterior

Foarte populare în acest an sunt și jucăriile de exterior, pe care copiii le pot folosi în sezonul cald. Este distractiv pentru copii să-și petreacă timpul afară, în aer liber, pe balansoare, trotinete, triciclete fără pedale, jucării sport și de călărit, role reglabile și tobogane.

La fel de apreciate sunt și jucăriile cu diverse accesorii din plastic, pentru joaca în nisip sau în apă, cum sunt de exemplu cărucioarele cu jucării și găletușă pentru copii, perfecte pentru vacanța la mare.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"