Antena 3 CNN Actualitate Copiii din Valea Jiului învaţă despre energia eoliană în cadrul unui proiect educaţional organizat de Asociaţia Română pentru Energie Eoliană

Copiii din Valea Jiului învaţă despre energia eoliană în cadrul unui proiect educaţional organizat de Asociaţia Română pentru Energie Eoliană

Asociaţia Română pentru Energie Eoliană continuă programele educaţionale în Valea Jiului. Peste 200 de copii din Petroşani, Petrila şi Aninoasa au avut parte de o lecţie specială în Săptămâna Verde.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Micuţii au aflat o mulţime de lucruri despre energia eoliană şi, în plus, s-au bucurat şi de cadouri, printre care şi o carte din care pot afla despre beneficiile acestui tip de energie.

Reprezentanţii Asociaţiei Române pentru Energie Eoliană (RWEA) au poposit mai întâi la grădiniţa din Petrila. Peste 80 de copii i-au aşteptat, le-au cântat şi s-au bucurat de cadouri. Surpriza a fost, însă, o carte - Puterea Vântului, scrisă pe înţelesul lor, cu multe desene explicative.

Citeşte şi: România, pe primul loc în Europa la utilizarea energiei eoliene şi pe locul 5 la producţie

Copiii au urmărit cu atenţie prezentarea şi au ţinut să vadă conţinutul cărţii.

Acţiunea a continuat şi în celelalte grădiniţe. La Aninoasa, poate, se simte cel mai mult ce înseamnă închiderea minei. Oraşul a fost primul din ţară care, cu ani în urmă, a intrat în faliment. Acum, foştii mineri au ocazia să se recalifice în domeniul producerii energiei eoliene.

"Asociaţia Română pentru Energie Eoliană susţine cel mai mare proiect de reconversie profesională a forţei de muncă din zonele miniere şi mă refer în special la Valea Jiului unde se oferă oportunităţi ca parte a tranziţiei energetice şi asigură o re-energizare. Este ceva foarte nou pentru ei. Unii dintre ei au văzut turbinele eoliene în concediile pe care le-au petrecut, e un lucru bun", a declarat Michael Melczer, reprezentant RWEA.

Reprezentanţii asociaţiei susţin că astfel de proiecte vor continua şi în perioada următoare.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are