Antena 3 CNN Actualitate Cristian Tudor Popescu, detalii neștiute despre Kovesi: Asta s-a petrecut în biroul lui Iohannis!

Cristian Tudor Popescu, detalii neștiute despre Kovesi: Asta s-a petrecut în biroul lui Iohannis!

Un episod foarte interesant din biroul președintelui Klaus Iohannis, în contextul în care CCR spunea că Laura Codruța Kovesi trebuie să plece din funcția de procuror-șef al DNA, este povestit de jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

"După decizia înmărmuritoare a CCR, Laura Kovesi a fost chemată la Cotroceni. Acolo, domnul preşedinte i-a comunicat că soluţia cea mai bună pentru toată lumea, şi în primul rând pentru domnia sa, este ca dânsa să-şi dea demisia din funcţie. L.C. Kovesi a cerut un răgaz pentru a se gândi la solicitarea prezidenţială.

Concluzia la care a ajuns era cea corectă: demisionând, îşi nega munca de o viaţă în procuratură, dând ocazia gurnaliştilor să zbiere că se simte vinovată şi remușcările o chinuiesc, de aia şi-a dat demisia. Pe cale de consecinţă, la următoarea întrevedere la Cotroceni, i-a spus domnului Iohannis că, oricât ar dori să nu-l pună într-o situaţie neplăcută, nu poate să demisioneze.

În secunda următoare, dl preşedinte i-a întors la propriu spatele, încetând să-i mai ia în seamă existenţa. L.C. Kovesi a mai reuşit să-l întrebe când va semna demiterea, ca să-şi poată rezolva nişte probleme administrative. Vi se va comunica, a fost răspunsul. Şi i s-a comunicat, vineri, telefonic, de către secretara preşedintelui, că luni. Iar luni a apărut la tv purtătoarea de pardesiu, ca să nu-l arunce pe capotă, a dlui preşedinte, care a rostit, cum poate vă mai amintiţi, un scurt necrolog pentru Kovesi.

Atunci, preşedintele Iohannis a aprobat înlăturarea lui L.C. Kovesi din fruntea DNA România. Acum, preşedintele Iohannis declară că a rezolvat numirea lui L.C. Kovesi în fruntea Parchetului European", a scris Cristian Tudor Popescu, în republica.ro.

Subiecte în articol: Klaus Iohannis
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord