Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Ghidul materialelor textile preferate în 2021-2022: Care sunt tendințele actuale

Ghidul materialelor textile preferate în 2021-2022: Care sunt tendințele actuale

De-a lungul anilor, oamenii au avut dorința de a cumpăra produse tapițate de calitate și de a purta mai ales haine din materiale care au proprietăți decorative și estetice impresionante. Pentru asta, toate industriile (ex. textilă, de îmbrăcăminte, de lenjerie de pat) au realizat produse care pot îndeplini standardele în vigoare, cerințele generale ale oamenilor.

de Georgiana Adam    |   

Aducerea pe piață a unor produse de marcă, unele chiar de calitate premium de ultimă generație, este o dorință a producătorilor în ziua de azi. Și în următoarea perioadă, designerii vor să capteze atenția lumii prin gama vastă de materiale textile și paleta bogată de culori și imprimeuri.

Tendințe la materiale textile în 2021-2022

Noutatea atrage întotdeauna și este o forță motrice pentru toate produsele care conturează stilul de viață al oamenilor. Consumatorii moderni sunt interesați de modele inspirate de diferite personalități, care ies în evidență prin culori și caracteristici de design.

Cumpărăturile oamenilor sunt axate mai mult pe plăcere decât pe necesitate, spun specialiștii. Totuși contează și designul produselor, acesta trebuie să fie elegant și distinctiv. Sunt căutate în special produsele care au prețuri accesibile, ofertele și promoțiile, iar asta a făcut ca multe bunuri de consum să fie create astfel încât să satisfacă cererea consumatorilor din ziua de azi. Prin urmare, multe produse comercializate sunt mai puțin rezistente și durabile.

Totuși apare an de an, aceeași întrebare: Ce aduce nou acest sezon?

Principalele tendințe din 2021/2022 includ colecții frumoase și îndrăznețe de produse, deoarece s-a dorit îndeplinirea unor strategii:

  • Redescoperirea și folosirea de resurse regenerabile, naturale, ieftine și aplicarea lor într-un context modern
  • Trecerea la autentic și întoarcerea la tradițional pentru a crea produse cu aspect unic
  • Producția durabilă de materii prime
  • Abordarea creativă pentru a obține materiale textile noi
  • Combinarea de fibre, culori pentru a obține suprafețe interesante, cu design deosebit
  • Realizarea de țesături rezistente, care să fie cu adevărat durabile în timp
  • Folosirea de imprimeuri abstracte, care aduc ceva nou și creează strălucire.

Vechiul devine plictisitor în 2021-2022

Cererea de materiale textile s-a schimbat dramatic în ultimii 2-3 ani, comparativ cu vremurile de altădată. Acum se pune accent pe proprietățile tehnice și funcționale ale îmbrăcămintei încă din timpul fabricației. Astfel de produse sunt un amestec de eleganță și simplitate, iar culorile folosite sunt mai bogate, texturile mai interesante, iar finisajele surprinzătoare.

În acest an, s-a observat tendința oamenilor de a face achiziții impulsive, iar din categoria acestora fac parte și materialele textile, materialele de tapițerie și de decor.

În 2021, au fost apreciate:

  • Materialele naturale
  • Țesăturile durabile care oferă și o stabilitate vizuală
  • Materialele în stil scandinav care îmbină durabilitatea cu funcționalitatea
  • Materialele de calitate superioară, cum sunt acelea fabricate în Spania, Italia, Egipt, Coreea
  • Țesăturile extravagante cu texturi unice
  • Materialele din bumbac, blăniță, crep satin, dantelă, catifea, brocart, stofă, mătase naturală, lycra, paiete, tul, tafta.

Oamenii au așteptări mari, ei sunt interesați și de materiale noi, de lux, nu doar de materiale tradiționale.

Alte tendințe importante în 2021-2022:

  • Culorile preferate de designeri sunt verde, albastru-închis, cupru, galben, roz pal, bleu, kaki, gri, maro, crem, antracit
  • Paleta de culori include și tonuri strălucitoare, cum ar fi cele de roz, verde smarald, galben strălucitor și lavandă
  • Obținerea de materiale organice este o tendință de TOP, pentru că acestea aduc un plus de confort și plăcere la atingere
  • Sunt în trend și materialele regenerabile, care au nuanțe de culori naturale fine, ce sunt obținute din coloranți naturali.

În prezent, se dorește producerea de textile originale, care ies în evidență prin design. Asta înseamnă că se folosesc și țesături tradiționale, care au caracteristici excepționale, dar se pune accent mai mult pe creativitate și pe obținerea satisfacției emoționale din întregul proces de creație.

Un alt aspect important este folosirea de materiale naturale și realizarea de produse moderne, care sunt durabile. Designerii au ales să folosească combinația dintre sălbăticie și liniște, printr-o serie de texturi care sunt inspirate din natură, din scoarța copacilor sau din suprafața întinsă a apelor calme. Imprimeurile sunt în culori pastelate, cu amprente florale, amestecuri de texturi și nuanțe care te duc cu gândul la peisaje naturale și la anotimpurile anului.

Colecțiile de materiale și țesături includ modele diverse, etnice, sau motive ce sunt preluate din culturi, din diferite colțuri ale lumii.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai