Antena 3 CNN Externe Înfiorător! Milioane de oameni nu au ce mânca. Experții cer asistență de urgență

Înfiorător! Milioane de oameni nu au ce mânca. Experții cer asistență de urgență

de S.T.    |   
Aproape 14,5 milioane de persoane din Yemen, respectiv jumătate din populația țării, se află în situație de insecuritate alimentară din cauza conflictului, a indicat joi Organizația Națiunilor Unite pentru Agricultură și Alimentație (FAO), citată de AFP.

Luptele, care s-au soldat cu peste 5.800 de morți începând din martie, dintre care majoritatea sunt civili, potrivit ONU, împiedică importurile și provoacă explozia prețurilor din cauza restricțiilor, afirmă FAO într-un comunicat.

Începând din iunie, numărul persoanelor în situație precară din punct de vedere alimentar a crescut cu 12 % și într-un an (sfârșitul lui 2014) cu 36 %, a precizat FAO.

''Insecuritatea alimentară și malnutriția se agravează de la o zi la alta'', indică reprezentantul FAO în Yemen, Salah El Hajj Hassan, citat în comunicat. ''Cifrele sunt uimitoare'', confirmă Etienne Peterschmitt, reprezentantul adjunct al FAO, care deplânge ''o criză uitată, cu milioane de persoane care au nevoie urgentă de asistență pe cuprinsul țării''.

Experții cer o asistență de urgență pentru a ajuta familiile să cultive pământul și să-și protejeze animalele, în scopul de a reduce dependența lor de importuri, din ce în ce mai rare și, prin urmare, scumpe, precum și măsuri pentru facilitarea importurilor alimentare.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM