Antena 3 CNN Actualitate Educație Open AI vrea să introducă ChatGPT în şcoli. Pentru studenți, poate juca rolul unui tutore

Open AI vrea să introducă ChatGPT în şcoli. Pentru studenți, poate juca rolul unui tutore

Brad Lightcap, directorul operațional al OpenAI, a declarat că grupul vrea să înființeze o echipă care să exploreze modurile în care chatbotul poate fi utilizat în sistemul de învățământ.

de Alexandra Axinia    |   

 ChatGPT este foarte popular în rândul elevilor și studenților, dar generează temeri că pot da peste cap modul în care funcționează mai multe domenii și industrii. Din această cauză, guvernele caută să reglementeze foarte strict domeniul AI.

Brad Lightcap conform Reuters

Există nenumărate modalități de a folosi ChatGPT în sălile de clasă, a spus Andrew Mayne, un fost angajat OpenAI care lucrează cu profesorii, prin intermediul unei firme de consultanță. Pentru studenți, poate juca rolul unui tutore sau poate servi ca instrument pentru adaptarea cursurilor la stilul lor de învățare. Pentru profesori, poate redacta programa sau poate ajuta la exerciții în clasă, de exemplu citit în limba engleză veche, la orele despre Evul Mediu. 

Totuși, până când vor ajunge la momentul în care să utilizeze chatbot-ul în clasă, dezvoltatorii trebuie să treacă de o serie de probleme juridice, precum cele legate de confidențialitatea online a copiilor sau de vârsta minimă de la care ChatGPT poate fi folosit.

Citeşte şi: Gabriela Firea şi-a relansat cartea "Trei motive": "Memoriile reale le las pentru pensie"

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Înregistrări șocante de la Spitalul Pantelimon: A murit tot salonul 6!