1 Mai Muncitoresc vine anul acesta cu o reinterpretare inedită a tradiționalilor mici: o cofetărie din Sibiu a lansat prăjituri dulci, în formă de mititei cu muștar, dedicate celor care vor să sărbătorească cu umor și gust rafinat. Deserturile sunt făcute din ciocolată, iar „muștarul” este făcut dintr-o combinație de ingrediente atent alese, turnate în ceșcuțe tot din ciocolată artizanală.
„Pentru prăjiturile-mici de anul acesta, de 1 Mai, am pregătit o cremă de ciocolată, cu o inserție de ganaj de caramel. Ideea de modelat a pornit de la clasicii mici, cumpărați de la măcelărie, pe care îi modelăm acasă. Pasul final este să le dăm culoare”, explică cofetarii sibieni.
Culoarea realistă a fost obținută cu cacao, pentru a imita aspectul cărnii gătite, în timp ce muștarul a fost replicat dintr-o combinație de galben vanilie și verde fistic. Totul este comestibil, inclusiv mini-ceșcuțele în care este turnat „muștarul”.
„E destul de greu să faci ciocolata să arate a carne tocată, dar ne-am dorit să păstrăm ideea de tradițional, cu un twist dulce”, mai spun cei din echipă.
Cei care au gustat deja desertul spun că este o idee originală și foarte gustoasă. „Foarte interesanți și foarte ingenioși. N-am mai văzut până acum așa ceva”, a declarat un client încântat.
Cu siguranță, „micii” dulci din ciocolată pot deveni hitul acestei minivacanțe de 1 Mai, oferind o alternativă amuzantă și delicioasă pentru cei care vor să combine tradiția cu creativitatea.