Antena 3 CNN Externe Un oficial american a susținut de față cu Iohannis și Cîțu că România nu e la masa liderilor europeni

Un oficial american a susținut de față cu Iohannis și Cîțu că România nu e la masa liderilor europeni

David Muniz, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, a afirmat în cadrul recepției de Ziua Independenţei că România nu a ajuns încă la masa liderilor europeni.

de Alexandru Negrici    |   

Acesta a menționat că "pentru ca România să îşi preia locul de drept la masa liderilor europeni, progresele viitoare trebuie să fie dominate de respectarea transparenţei şi a statului de drept".

"În urmă cu numai o lună, preşedintele Biden a declarat că un element de bază al politicii de securitate naţională a Statelor Unite este combaterea corupţiei şi că aceasta aduce ameninţări nu numai la adresa securităţii noastre, ci şi a eforturilor noastre de dezvoltare şi chiar la adresa democraţiei", a continuat Muniz.

Diplomatul a făcut referire și la marcarea unui deceniu de la semnarea Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, dintre România și SUA.

"Aceasta recunoştea angajamentul nostru reciproc faţă de valorile democratice, legăturile noastre de prietenie, securitatea noastră şi viziunea comună asupra necesităţii de pieţe şi schimburi libere", a afirmat oficialul american.

În orice caz, David Muniz a apreciat efortul depus de țara noastră împotriva corupției.

"România a dat dovadă de putere şi voinţă de a lupta împotriva corupţiei; continuarea devotamentului faţă de statul de drept va contribui la eradicarea ultimelor rămăşiţe care bântuie sau mai afectează această naţiune. Suntem mândri că am ajutat România să promoveze statul de drept şi continuăm să vă fim alături în aceste eforturi", a spus el.

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"