Antena 3 CNN Externe Papa ”s-a strecurat” din Vatican pentru a vizita un magazin de discuri. Proprietarul magazinului: ”M-a cuprins o emoție imensă”

Papa ”s-a strecurat” din Vatican pentru a vizita un magazin de discuri. Proprietarul magazinului: ”M-a cuprins o emoție imensă”

Papa Francisc și-a permis o altă ieșire privată în afara Vaticanului, de data aceasta pentru a vizita un magazin de muzică din centrul capitalei, în via della Minerva, lângă Panteon.

de Alexandra Ionescu    |   

Papa Francisc a crescut ascultând opera la radio, este un fan al tangoului argentinian și crede că Mozart „te ridică la Dumnezeu”.

Dar a fost totuși un șoc pentru cei care l-au văzut pe pontiful în vârstă de 85 de ani ieșind marți seara dintr-un magazin de discuri din centrul Romei cu un CD în mână. Făcuse o vizită neanunțată, care a fost surprinsă de un reporter de la Vatican ce se afla în apropiere.

Javier Martinez-Brocal, directorul agenției de știri Rome Reports, a spus că se afla în cartierul Panteonului din Roma când a observat un Fiat 500 alb cu numere de înmatriculare de la Vatican și câteva mașini de poliție parcate în fața magazinului Stereosound.

Francis s-a strecurat înăuntru și a stat aproximativ 12 minute, discutând cu proprietarii, a relatat Martinez-Brocal.

Apoi au povestit ce s-a întâmplat: se pare că fostul cardinal Jorge Mario Bergoglio a fost client în timpul vizitelor sale la Roma și le-a promis că va veni în vizită când s-a întâlnit cu ei la Vatican.

Francis, un argentinian a cărui dragoste pentru tango și milonga este binecunoscută, nu a cumpărat nimic. Dar proprietarii magazinelor i-au oferit cadou un CD cu muzică clasică, a scris Martinez-Brocal, potrivit AP.

Proprietarul „Stereosound” îi explică lui Corriere că vizita Suveranulu iPontif i-a provocat „o emoție imensă”, potrivit Corriere.it.

„Sfântul Părinte este pasionat de muzică și era deja clientul nostru, cu ani în urmă, când era încă cardinal. Apoi, desigur, nu l-am mai văzut niciodată. Și acum a venit să ne viziteze. Este un cadou pe care i l-am făcut-o, un CD cu muzică clasică”. 

Părintelui Antonio Spadaro, în primul său interviu la La Civiltà Cattolica, i-a spus: „În muzică îl iubesc pe Mozart, desigur. Acel ”Et Incarnatus” este de neîntrecut: te aduce aproape de Dumnezeu! Iubesc Mozart interpretat de Clara Haskil.  Îmi place să ascult Beethoven. Și apoi Pasiunile lui Bach. Piesa lui Bach pe care o iubesc atât de mult este ”Erbarme Dich”. Sublim. Apoi, la un alt nivel, nu le fel de intim la fel, îl iubesc pe Wagner. Îmi place să-l ascult, dar nu întotdeauna. Tetralogia inelului interpretată de Furtwängler la Scala în anii 1950 este cel mai frumos lucru pentru mine. Dar și Parsifal interpretat în ’62 de Knappertsbusch”. 
 

Subiecte în articol: Vatican magazin cd discuri vizita
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro