Antena 3 CNN Actualitate Justiție Publicația Deutsche Welle: capăt de linie la DNA. Kovesi n-a ascuns că nu respectă deciziile CCR

Publicația Deutsche Welle: capăt de linie la DNA. Kovesi n-a ascuns că nu respectă deciziile CCR

de M.Z.    |   

Publicația Deutsche Welle scrie că s-a ajuns la capăt de linie la DNA, iar dacă șefa Direcției, Laura Codruța Kovesi, e dispusă să sacrifice credibilitatea întregii instituții pentru a-și salva scaunul înseamnă că a ajuns la capătul resurselor.

„Conduita șefei DNA Laura Codruța Kovesi este cea mai bună ilustrare. Ea nu doar că nu se teme de criticile care îi sunt adresate, dar nici atunci când i se impută erori grave (cum ar fi fraudarea tezei de doctorat) nu pare foarte tulburată. De altfel, întreaga conducere a statului a manifestat o totală complezență față de reproșurile care i-au fost aduse, inclusiv comisia academică care în alte cazuri a demonstrat o tăioasă intransigență. (...)

O dovadă indirectă, dar grăitoare, este conduita presei. Dacă până în 2005 marea majoritate a presei din România nu mai cuteza pur și simplu să-l critice pe liderul PSD Adrian Năstase, astăzi tot mai puțini ziariști îndrăznesc să o critice pe Laura Codruța Kovesi. (...)

În consecință sunt toate semnele că procurorii nu mai sunt subordonați factorului politic. E fără dubiu că mulți politicieni corupți au ajuns pe drept la închisoare (...) nu cumva procurorii au ajuns să facă ei înșiși politică? Căci aceasta este de fapt problema.

Poate ne înșelam și întrebarea este nepotrivită. Totuși dacă șefa DNA ar fi fost pedepsită pentru fraudarea lucrării sale de doctorat prin retragerea titlului academic (despre care membrii comisiei abilitate au îndrăznit totuși cu greu să spună că nu îl merită), nu am fi ajuns să ne punem aceste întrebări. Faptul că șefa DNA și-a construit un statut privilegiat pune într-o lumină proastă întreaga activitate a parchetelor”.

Subiectul a fost prezentat luni, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor