Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Zi crucială în scandalul Bâstroe. Oficialii Comisiei Europene au venit în România | Ce au stabilit experții în legătură cu măsurătorile

Zi crucială în scandalul Bâstroe. Oficialii Comisiei Europene au venit în România | Ce au stabilit experții în legătură cu măsurătorile

Zi extrem de importantă în scandalul Bâstroe. Oficialii Comisiei Europene au venit în România pentru a strânge informații.

de Mia Lungu    |   

Experții români și ucraineni au stabilit, luni, că partea română trebuie să explice clar planul de măsurători şi motivele.

Virgil Munteanu, fostul guvernator al Deltei Dunării, a explicat, la Antena 3 CNN, ce s-ar putea întâmpla în urma unor dragări pe canalul Bâstroe.

"Din punctul meu de vedere, acest canal este perfect funcțional, începând cu data de 17 februarie 2023, când a fost emis de către ministerul Infrastructurii din Ucraina, avizul pentru navigatori. Se menționează foarte clar în document că navele până la 6,5 metri pot intra.

Acest aviz este extrem de important, pentru că o navă, dacă intră pe canal și eșuează, pentru că apa e prea mică, se blochează canalul ăla. Noi am avut Sulina blocat 13 ani.

Din păcate, studii științifice, pe date colectate de-a lungul anilor, nu s-au făcut. Ceea ce a condus numai la estimări sau anticipări. Ceea ce toată lumea este de acord este că, prin aceste lucrări hidrotehnice de mari anvergură, se crează un dezechilibru.

Consecințele unui dezechilibru hidrologic în Delta Dunării sunt pe toate planurile: biodiversitate, sedimentologie, activități tradiționale", a precizat Virgil Munteanu, la Antena 3 CNN.

Citește și: România va începe măsurătorile pe canalul Bâstroe și brațul Chilia pe 15 martie

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept