Antena 3 CNN Actualitate Surprize uriașe la Convenția Partidului Democrat. Mihai Gâdea: E fantastic ce se întâmplă aici!

Surprize uriașe la Convenția Partidului Democrat. Mihai Gâdea: E fantastic ce se întâmplă aici!

Convenţia Partidului Democrat American, care va oficializa candidatura lui Hillary Clinton la preşedinţie, s-a deschis într-o atmosferă haotică. Susţinătorii senatorului Bernie Sanders sunt indignaţi după ce s-a aflat că liderii partidului nu au fost imparţiali în campanie. Spiritele s-au calmat abia în momentul în care Michelle Obama a ținut un discurs în care și-a declarat sprijinul ferm pentru Hillary Clinton.

Președintele Comitetului Naţional al Partidului Democrat a renunţat să deschidă, oficial, Convenţia după ce a fost huiduită copios la o întâlnire cu delegaţii. Susţinătorii lui Sanders o acuză că i-a sabotat campania din alegerile primare, pentru a-i aduce victoria lui Hillary Clinton.

Disputa s-a iscat după ce un misterios hacker a postat pe Wikileaks mii de e-mailuri în care liderii partidului îşi declară pe faţă preferinţa pentru Hillary Clinton. Scandalul pune în pericol unitatea democraţilor şi şansele lor în alegerile de la toamnă. Bernie Sanders a fost nevoit să intervină personal, chiar înaintea convenţiei, în favoarea fostei sale adversare. Dar a fost şi el huiduit chiar de propriii adepţi.

Misiunea de a deschide convenţia i-a revenit primăriţei din Baltimore, personalitate apreciată de toţi.

Dar protestele au continuat, în sală şi în afara ei. Au încetat doar la discursul actualei Prime Doamne, care a pledat cu înflăcărare pentru Hillary Clinton.

Tabăra soţilor Clinton bănuieşte că e-mailurile acuzatoare ar fi fost sustrase de hackeri ruşi, deoarece Vladimir Putin l-ar prefera, ca preşedinte, pe republicanul Donald Trump. Acesta conduce, de altfel, într-un sondaj de ultimă oră. Republicanii califică, însă, drept "absurdă" varianta implicării lui Putin.

Realizatorul emisiunii Sinteza Zilei, Mihai Gâdea a urmărit convenția democraților şi a vorbit, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, despre cum s-ar putea schimba acest eveniment evoluţia celor doi candidaţi pentru preşedinţia Statelor Unite ale Americii. În sondaj, în acest moment este Donald Trump este favoritul, însă situaţia se poate schimba.

 

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Ultimele informații despre starea de sănătate a lui Florin Piersic