Antena 3 CNN Actualitate TAROM, reacție oficială după incidentul aviatic de la Budapesta

TAROM, reacție oficială după incidentul aviatic de la Budapesta

Aeronava TAROM RO 236 care a decolat de la Budapesta la ora 15,12 cu destinația București s-a întors pe aeroport după cinci minute de zbor din cauza unei semnalizări necorespunzătoare la motorul nr. 2, afirmă compania aeriană.

"Compania TAROM confirmă faptul că aeronava RO 236 care a decolat de la Budapesta la ora 13,12 UTC cu destinația București s-a întors la aeroportul Budapesta după cinci minute de zbor datorită unei semnalizări necorespunzătoare la motorul nr. 2. Echipajul a acționat conform procedurilor standard în această situație și a aterizat, în deplină siguranță, pe aeroportul din Budapesta. Pasagerii au fost debarcați, în siguranță, și sunt asistați de reprezentanții companiei TAROM", se menționează într-un comunicat al operatorului aerian, citat de Agerpres.

Avionul TAROM cu care președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, a decolat de la Budapesta și trebuia să ajungă la București a avut probleme în aer, piloții fiind nevoiți să readucă aeronava la sol la circa cinci minute după decolare, a anunțat acesta într-o postare pe Facebook.

Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înființată în 1954 și a crescut în același timp cu aviația românească. TAROM își desfășoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membră a Alianței SkyTeam, din 1993 membră a Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni (IATA), iar din 2000 este membră a Asociației Companiilor Aeriene Europene (AEA).

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Generalul Florian Coldea, audiat de procurorii DNA în calitate de suspect